Pripreme za rekonstrukciju prostorija Centra za zdravo starenje

22.05.2014. 14:00 / Izvor: eKapija.ba
Pripreme za rekonstrukciju prostorija Centra za zdravo starenje

U petak, 16. maja 2014. godine održan je sastanak Stručnog tima za praćenje realizacije projekta ''Centar za zdravo starenje na području općine Centar'' na kojem je prezentiran projektni zadatak adaptacije i prenamjene općinskih prostorija

U petak, 16. maja 2014. godine održan je sastanak Stručnog tima za praćenje realizacije projekta ''Centar za zdravo starenje na području općine Centar'' na kojem je prezentiran projektni zadatak adaptacije i prenamjene općinskih prostorija u Ulici maršala Tita 12 za potrebe budućeg ''Centra za zdravo starenje''. Sastanak je vodila Varja Nikolić, predsjedavajuća Općinskog vijeća.

Prezentirajući projektni zadatak, Ljiljana Borovčanin-Ćirković, stručni saradnik u Službi za privredu i finansije Općine Centar je naglasila da će nove prostorije za osobe treće životne dobi imati 477 kvadratnih metara ukupne površine. Planirano je da u prizemlju objekta, pored tehničkih prostorija, bude smještena čitaonica, video sala, kuhinja, prostorije koje će u radu sa svojim korisnicima koristiti osoblje Centra poput psihologa. U dvorištu će biti zimska bašta, a u podrumu će, osim sanitarnih prostorija i ostave, biti i fitnes sala.

„Institut za materijale i konstrukcije Građevinskog fakulteta u Sarajevu će sačiniti potreban elaborat nakon čega će firma „IDEA“ iz Sarajeva uraditi idejni projekt, što je preduslov za predavanja zahtjeva za izdavanje urbanističke saglasnosti“, kazala je arhitektica Ljiljana Borovčanin-Ćirković, koja je zadužena za provođenje kompletne procedure rekonstrukcije pomenutog prostora za potrebe Centra za zdravo starenje.

Zbog procedure izdavanja građevinske dozvole, kao i velikih građevinskih radova na kompletnoj rekonstrukciji prostorija u Titovoj 12, otvaranje Centra se očekuje tokom 2015. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije