Privode se kraju radovi na izgradnji sportskog i rekreacionog centra u Sapni

25.04.2019. 12:00 / Izvor: Akta.ba
Privode se kraju radovi na izgradnji sportskog i rekreacionog centra u Sapni

Radovi na izgradnji kulturno-sportskog i rekreacionog centra u Sapni na lokalitetu "Johak" privode se kraju.

Radovi na izgradnji kulturno-sportskog i rekreacionog centra u Sapni na lokalitetu "Johak" privode se kraju. Trenutno se izvode radovi asfaltiranja igrališta a privodi se kraju i uređenje novosagrađenog objekta na kojem je preostalo da se urade unutrašnje i vanjske fasade, podne i zidne keramičke obloge te ugrade sanitarni elementi.

Delegacija Općine Sapna na čelu sa općinskim načelnikom Zudinom Mahmutovićem, danas je posjetila ovo gradilište kako bi se uvjerili u dinamiku i kvalitet radova.

Radi se o projektu čija je vrijednost 323.491,90 KM a čijim će završetkom popularni „Johak“ dobiti potpuno novi i moderniji izgled dok će MZ Sapna konačno dobiti prostorije za rad, kao i adekvatan prostor za organizovanje kulturno-zabavnih sadržaja te moderan sportsko-rekreacioni teren.

Sredstava za realizaciju ovog projekta u iznosu od 200.000,00 KM, obezbjeđena su putem Turske ambasade u BiH, što je rezultat posjete općinske delegacije ambasadi Republike Turske u BiH krajem 2017. godine, kada se ambasador Haldun Koç, obavezao pomoći u finansiranju ovog projekta. Preostala sredstva za realizaciju ovog projekta obezbjeđena su iz budžeta Općine Sapna.

Radovi na ovom projektu izvodi građevinsko preduzeće Izgradnja Teočak a dijelom kao podizvođač i sapanjsko preduzeće Građa promet Delić Sapna.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije