Privode se kraju radovi na višemilionskom projektu u Goraždu

11.02.2020. 13:28 / Izvor: Fena
Privode se kraju radovi na višemilionskom projektu u Goraždu

Po riječima šefa gradilišta Muradina Papića, rokovi nisu ispoštovani zbog složenosti posla.

Radove u okviru višemilionskog projekta JP Ceste Federacije BiH u Goraždu kompanija "Euro-Asfalt" privodi kraju. Trenutno se radi na asfaltiranju pješačke staze na dionici Vinarići – Baćci u dužini od jednog kilometra.

Iako su radovi već odavno trebali biti završeni, do toga nije došlo. Po riječima šefa gradilišta Muradina Papića, rokovi nisu ispoštovani zbog složenosti posla.

"Imali smo poteškoće zbog prilaza privatnim posjedima koji su priključeni na magistralni put M20 što je usporilo radove, a u međuvremenu ušli smo i u zimski period. Na ovoj dionici radio se sistem odvodnje na cijeloj dužini kako bi se uklonile površinske vode sa M20. Urađen je kolektor do rijeke Drine sa prečistačem ulja i masti, tako da se vodilo računa o ekološkim aspektima kako bi se u Drinu ulijevala čista voda", pojasnio je Papić.

Dodao je da bi radovi trebali biti okončani do kraja mjeseca.

"Ovo je izuzetno frekventna dionica M20 i svjesni smo da su svi učesnici u saobraćaju imali poteškoća, a ukoliko nam vremenski uslovi dozvole radovi na ovoj dionici bit će završeni u narednim danima, najkasnije do kraja mjeseca. Bit će asfaltirana pješačka staza i usjeci uz nju, dok se kolovoz neće asfaltirati na ovom dijelu. Okončani su i radovi na izgradnji kružnog toka u naselju Vitkovići, a preostalo je još postavljanje svjetiljki i dijela odbojne ograde, čime ćemo u potpunosti završiti sve radove na ovom projektu", naglasio je on.

Podsjetio je da je u okviru projekta modernizacije i rekonstrukcije cesta JP Ceste FBiH u Goraždu investiralo oko četiri miliona KM, a radovi su počeli u aprilu prošle godine.

"Uz izgradnju kružnog toka u Vitkovićima i rekonstrukciju pješačke staze sa odvodnjom na dionici Vinarići - Baćci, prethodno su okončani i radovi na rekonstrukciji i odvodnji u ulicama Kulina bana i Seada Sofovića Sofe u centru grada. Finalizirani su i radovi na ulazu u Goražde iz pravca Ustiprače, gdje je u dužini od 1.600 metara izvršena rekonstrukcija kolovoza i pješačke staze sa riješenjem odvodnje površinskih voda", kazao je šef gradilišta kompanije "Euro-Asfalt".     

JP Ceste FBiH sa projektima u Goraždu nastavit će i u ovoj godini. Za 3. mart najavljen je početak realizacije projekta rekonstrukcije Mosta žrtava genocida u Srebrenici sa izgradnjom kružnog toka u Titovoj ulici gdje će biti investirano oko 2,5 miliona KM. Radovi su povjereni firmi ŽGP iz Sarajeva.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije