Privodi se kraju prva faza izgradnje Reciklažnog dvorišta Ilijaš

08.10.2019. 14:37 / Izvor: Akta.ba
Privodi se kraju prva faza izgradnje Reciklažnog dvorišta Ilijaš

Iako je Planom 2015-2020 definisana izgradnja reciklažnih dvorišta u svim općinama u KS, zbog njihove nespremnosti nije došlo do realizacije.

Radovi na prvoj fazi projekta izgradnje Reciklažnog dvorišta Ilijaš, koji obuhvataju izgradnju potpornog zida, ograde, oborinske i fekalne kanalizacije, hidratanske i sanitarne mreže, privode se kraju.

Nakon što je potpisan Sporazum između Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS i Općine Ilijaš o saradnji i prenosu sredstva u svrhu izgradnje prvog općinskog Reciklažnog dvorišta, za šta je Ministarstvo izdvojilo 250.000 KM, općina je provela javnu nabavku, te izabrala izvođača radova.

Iako je Planom 2015-2020 definisana izgradnja reciklažnih dvorišta u svim općinama u KS, zbog njihove nespremnosti nije došlo do realizacije. Nedavno je Vlada KS usvojila Elaborate o zelenim otocima, nišama i reciklažnim dvorištima za čiju realizaciju je potrebno izdvojiti 27 miliona KM.

"Realizacija infrastrukture u smislu upravljanja otpadom i u cilju smanjenja količina otpada za odlaganje, trebala se desiti dosta ranije. Nadamo se da će se svijest o ovim i sličnim projektima promjeniti, a mi ćemo nastojati progresivnije raditi na implementaciji", rekao je ministar Damir Filipović koji je juče obišao radove.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije