Privredna banka Sarajevo ponovo prodaje nekadašnje sjedište

17.09.2019. 09:36 / Izvor: Akta.ba
Privredna banka Sarajevo ponovo prodaje nekadašnje sjedište

Poslovni objekat ima prizemlje i pet spratova površine 3.863,47 m2.

Privredna banka Sarajevo ponovo je oglasila prodaju nekadašnjeg sjedišta banke putem javnog nadmetanja. Početna cijena zgrade u Alipašinoj ulici u Sarajevu je devet miliona KM.

Poslovni objekat ima prizemlje i pet spratova površine 3.863,47 m2.

Rok za dostavu ponuda je 30 dana, a prodaja se vrši po načelu "viđeno-kupljeno", čime su isključeni naknadni prigovori. Pravo učešća na javnom nadmetanju imaju sva pravna i fizička lica.

Među kriterijima za izbor najpovoljnije ponude, osim cijene, uvjeta i načina plaćanja, jeste i opcija zadržavanja u vlasništvu banke oko 150 kvadratnih prostora u prizemlju zgrade koji se koristi kao filijala, odnosno dugoročni zakup tog prostora.

Kako se navodi u oglasu, poslovni objekat je u sklopu obuhvata novog regulacionog plana "Alipašina-Koševo" koji je u postupku izrade sa utvrđenim novim smjernicama. Banka je započela aktivnosti izrade idejnog projekta u skladu sa predmetnom odlukom.

Podsjetimo, nakon spajanja Privredne i BOR banke u 2016. godini, a nakon analize utvrđeno je da nova banka nema potrebu za ovim objektom. Zgrada se na atraktivnoj lokaciji u centru Sarajeva pokušava prodati već treću godinu zaredom.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije