Privrednici u industrijskoj zoni Rajlovac dobijaju novu saobraćajnicu

26.09.2017. 13:23 / Izvor: Akta.ba
Privrednici u industrijskoj zoni Rajlovac dobijaju novu saobraćajnicu
OTVORI GALERIJU

Općina Novi Grad Sarajevo uz podršku Ministarstva privrede Kantona Sarajevo započela je asfaltiranje dijela Rajlovačke ceste.

Općina Novi Grad Sarajevo uz podršku Ministarstva privrede Kantona Sarajevo započela je asfaltiranje dijela Rajlovačke ceste prema firmi Messer u dužini od oko 800 metara.

Saobraćajnicu koristi nekoliko privrednih subjekata koji zapošljavaju veliki broj ljudi, a njenim asfaltiranjem poboljšat će se saobraćajna komunikacija i olakšati rad firmi koje posluju u ovom dijelu privredne zone. Vrijednost radova iznosi 470.000 konvertibilnih maraka.

Riječ je o kraku Rajlovačke ulice, gdje je Općina u prošloj godini, u saradnji sa KJKP Vodovod i kanalizacija uradila rekonstrukciju dotrajale vodovodne mreže, u sklopu koje je izvršena kompletna zamjena vodovodnih instalacija u dužini od oko 800 metara, nakon čega su se stekli uslovi za asfaltiranje saobraćajnice.

Ovaj dio saobraćajnice koji je od velikog značaja za poslovnu zonu Rajlovac, odnosno privredne subjekte koji tu djeluju, godinama je u jako lošem stanju. Svakodnevno je koristi veliki broj automobila i kamiona kojima se vrši dostava robe.  

U okviru projekta uradit će se temeljita rekonstrukcija kolovoza širine 6 metara, sa dvije saobraćajne trake, trotoari, kao i odvodnja oborinskih voda.

Kako bi se poboljšala infrastruktura u industrijskoj zoni Rajlovac, u saradnji sa Javnim preduzećem Ceste Federacije BiH u 2015. godini urađena je i rekonstrukcija glavne saobraćajnice u ulici Rajlovačka cesta, koja u dužini od oko jednog kilometra prolazi kroz industrijsku zonu Rajlovac.

Rekonstrukcija saobraćajnice urađena je od pružnog prijelaza, odnosno spoja s auto-putem M17 do firme Robot komerc.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije