Problemi s pritiskom vode: "Mira" iz Prijedora čeka preseljenje u novi pogon

12.06.2020. 08:25 / Izvor: Akta.ba
Problemi s pritiskom vode: 'Mira' iz Prijedora čeka preseljenje u novi pogon

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je danas sa rukovodstvom Mire a.d.Prijedor obišao novi pogon "Mire" na Svalama.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je danas sa rukovodstvom "Mire" a.d. Prijedor obišao novi pogon na Svalama koji je davno započeo sa izgradnjom, a u posljednjim godinu-dvije dana su završene investicije na području ovog objekta.

"Mi smo danas imali dogovore oko osnovnih potreba infrastrukture koje su neophodne, a to je prije svega vodovod koji nije adekvatno riješen na ovoj lokaciji, a dio dovoda te infrastrukture do granica preduzeća je na Gradu. U narednom periodu vidjećemo kada se Vodovod izjasni zašto je to tako, a budući da je Grad Prijedor za sve svoje investitore spreman, pa će tako i " Miri" pomoći u svim segmentima sa obezbjeđivanjem i projektnih varijanti, a i materijalnih sredstava koja će to obezbijediti, ali moramo tačno znati na čemu smo", izjavio je Đaković.

On je dodao da je upoznat da je namjera " Mire" da kompletan pogon koji se nalazi u centru grada premjesti u ove proizvodne pogone gdje će biti prostora za širenje novih proizvdnih linija, a prostor u gradu će ponuditi na tržištu nekom drugom poslovnom partneru da bi on uselio sa svojim poslovima.

"I to je dobro za grad jer stvara dalje uslove za otvaranje novih radnih mjesta i to ćemo zajedno, nadam se, u dogledno vrijeme i uraditi", zaključio je Đaković.

Direktor društva "Mira" a.d., Prijedor Marica Vidaković je istakla da je od 68 000 kvadratnih metara zemljišta na Svalama 28000 bruto razvedene površine i da je on budući razvoj " Mire"a.d. 

"Ovdje imamo uslove da preselimo veći dio keksarskog biznisa Grupe "Kraš", pogotovo preseliti Miru Prijedor i naravno imamo mogućnost razvijanja dalje budući da na lokaciji u ulici Kralja Aleksandra ne možemo staviti više ni jednu modernu liniju jer je to postao mali, uzak i neadekvatan prostor", kazala je Vidakovićeva.

Ona je dodala da je što se tiče same lokacije ona tehničko-tehnološki sada onemogućena za selidbu jer ima loš pritisak vode .

"To trebamo riješiti sa Vodovodom jer ne može industrija bez adekvatnog pritiska bara raditi i ono što nam je ostalo da riješimo sa gradom, iako smo to već riješili, to je pitanje nekih čestica koje moramo do kraja završiti jer smo 2016. godine potpisali ugovor, a sada je to potrebno u praksi realizovati", istakla je Vidakovićeva.

Ona je istakla da je tu i nešto složeniji posao koji ne zavisi samo od Grada već od više ministarstava, a to je plinska stanica koja će biti ukopana u zemlju sa propan - butan plinom.

"To su neki razlozi zbog koji ovog trenutka ne možemo seliti, ali su naši planovi da u slijedećih godinu dana počne selibda sa lokacije u centru grada i da se upustimo u kupovinu moderne tehnologije. Mi smo već kupili dvije moderne linije tamo, dolazi nam oprema iz Italije i to je kraj jer se tamo ne može staviti ni jedna mašina, a mi imamo namjeru rasti i širiti se", naglasila je Vidakovićeva.

Ona je dodala da potom slijedi i zapošljavanje novih ljudi i povećanja kapaciteta i proširenje asortimana proizvoda.

"Mira trenutno zapošljava 350 radnika i u ovih pet mjeseci ima i veću proizvodnju i veću prodaju u odnosu na prošlu godinu i vrlo je profitna kompanija. Trenutno je Kraš Zagreb otkupio sve akcije na tržištu i za koji dan će Mira a.d. Prijedor biti 100 odsto u vlasništvu Kraš Zagreb", zaključila je Vidakovićeva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije