Investicije / NEKRETNINE

Prodaja hotela Vučko na Jahorini prolongirana za septembar 2018.

15.05.2018. 13:03 / Izvor: Akta.ba

Prodaja hotela Vučko na Jahorini, koja je bila zakazana za 11.maj po drugi put nije održana, potvrdila je ovo za Akta.ba, Dragana Mačar portparol Osnovnog suda Sokolac.

"Prodaja hotela Vučko nije održana ni u drugom zakazanom terminu 11. maja. Ročišta nije bilo jer vještak nije dopunio nalaz potrebnom dokumentacijom pa je tako i licitacija prolongirana za šest mjeseci, tačnije do septembra mjeseca 2018. godine. Mada se u međuvremenu može očekivati i nagodba između tražioca i izvršenika”, kazala je Mačar.

Podjećamo, Osnovni sud u Sokocu zakazao je prvu javnu prodaju hotela Vučko na Jahorini i pripadajuće zemljišne parcele 23. mart, koja je prolongirana za 11. maj a sve zbog prigovora u vezi sa procjenom vrijednosti koji je uložila firma "B&B Vučko".

U javnom pozivu je navedeno da je imovina procijenjena na 5,14 miliona KM i da na prvoj licitaciji ne može biti prodata za manje od polovine procijenjene vrijednosti, odnosno 2,57 miliona maraka.

Prodajom je obuhvaćeno 26 apartmana, 35 garaža, vinoteka i kiosci. U sklopu hotela "Vučko" postoji nekoliko lamela, a prethodnih godina izgrađeno je više apartmana koji su prodati i više nisu u vlasništvu firme "B&B Vučko". Naglašeno je da predmet prodaje nisu privatni apartmani korisnika.

U javnom oglasu navedeno je da je na prodaju ponuđen hotel površine 1.300 metara kvadratnih i zemljište na kojem se nalazi objekat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije