Prodaja Vučka čeka vještaka

25.03.2018. 11:42 / Izvor: Glas Srpske
Prodaja Vučka čeka vještaka

Prodaja jednog od najpoznatijeg hotela na Jahorini "Vučko", koja je trebalo da bude održana u petak, odgođena je za 11. maj zbog prigovora.

Prodaja jednog od najpoznatijeg hotela na Jahorini "Vučko", koja je trebalo da bude održana u petak, odgođena je za 11. maj zbog prigovora u vezi sa procjenom vrijednosti koji je uložila firma "B&B Vučko" u čijem su vlasništvu objekat i zemljište stavljeno na doboš.

Prodaja je trebalo da bude održana u Osnovnom sudu u Sokocu koji je i zakazao licitaciju. Hotel "Vučko" završio je na dobošu u sklopu izvršnog postupka pokrenutog poslije spora koji je nekadašnja Hipo Alpe Adrija banka dobila protiv firme "B&B Vučko". Potraživanja banke od firme "B&B Vučko" iznose 11,27 miliona KM i odnose se na nevraćeni kredit.

"Prodaja je odgođena jer vještak treba da dostavi dopunu svog nalaza. Zakazana je nova licitacija i ona će biti održana 11. maja", kazali su u Osnovnom sudu u Sokocu.

U advokatskoj kancelariji "Baroš", koja zastupa firmu "B&B Vučko", naveli su da su imali prigovor na način procjene tržišne vrijednosti objekta hotela i zemljišta na kojem se nalazi.

"Imali smo prigovor na način kako je vještak to uradio. Međutim, on se nije mogao na vrijeme izjasniti o našim prigovorima i to je bio razlog zašto je odgođena licitacija. Nova prodaja je zakazana za maj", kazao je advokat Predrag Baroš.

U javnom oglasu navedeno je da je na prodaju ponuđen hotel površine 1.300 metara kvadratnih i zemljište na kojem se nalazi objekat. Prodajom je obuhvaćeno 26 apartmana, 35 garaža, vinoteka i kiosci. U javnom pozivu je navedeno da je imovina procijenjena na 5,14 miliona KM i da na prvoj licitaciji ne može biti prodata za manje od polovine procijenjene vrijednosti, odnosno 2,57 miliona maraka.

U sklopu hotela "Vučko" postoji nekoliko lamela, a prethodnih godina izgrađeno je više apartmana koji su prodati i više nisu u vlasništvu firme "B&B Vučko". Privatni apartmani nisu obuhvaćeni prodajom u izvršnom postupku.

Hotel "Vučko" izgrađen je za potrebe Zimskih olimpijskih igara čiji je domaćin 1984. godine bilo Sarajevo, a ime je dobio po zvaničnoj maskoti igara i bio je namijenjen za smještaj najuglednijih gostiju.

Krediti

Kredite firmi "B&B Vučko" odobravala je i Investiciono-razvojna banka (IRB) RS. Na sajtu ove banke navedeno je da je posredstvom bivše Hipo Alpe Adrija banke firmi "B&B Vučko" plasiran kredit u iznosu od pet miliona, te još jedan zajam od šest miliona KM bez finansijskog posrednika. IRB je polovinom 2016. godine objelodanio i da je aktivirana hipoteka zbog neplaćanja kredita.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije