Prodaje se Institut zaštite na radu i zaštite od požara

06.06.2013. 10:15 / Izvor: eKapija.ba
Prodaje se Institut zaštite na radu i zaštite od požara

Kantonalna agencija za privatizaciju uputila je javni poziv za prikupljanje zatvorenih ponuda za prodaju 100% državnog kapitala preduzeća Institut zaštite na radu i zaštite od požara d.o.o. Sarajevo.

Kantonalna agencija za privatizaciju uputila je javni poziv za prikupljanje zatvorenih ponuda za prodaju 100% državnog kapitala preduzeća Institut zaštite na radu i zaštite od požara d.o.o. Sarajevo.

Početna cijena prodaje je 250.000,00 KM, depozit je 25.000,00 KM, a naknada za učešće 1.000,00 KM.

U javnom pozivu se ističe da se prodaje državni kapital u iznosu od 171.109,00 KM, što predstavlja 100% ukupnog kapitala preduzeća.

Uvjeti za prodaju su zadržavanje u radnom odnosu postojeća četiri uposlena radnika preduzeća na period od tri godine od dana zaključenja kupoprodajnog ugovora, te prijem u radni odnos tri nova radnika u istom periodu. Pored toga potrebno je ispunjavanje svih obaveza preduzeća prema zaposlenim radnicima i to isplata neisplaćenih plata u roku od jedne godine od dana zaključenja ugovora, kao i zadržavanje registrovane djelatnosti preduzeća na period od najmanje tri godine.

Investiciona ulaganja u preduzeće moraju biti u minimalnom iznosu od 100.000,00 KM u roku od tri godine od dana zaključenja ugovora.

Pobjednik tendera je dužan, prije zaključenja kupoprodajnog ugovora, dostaviti bankarsku garanciju, koja garantuje da ukoliko kupac ne izvrši ponudom i ugovorom predviđena ulaganja, zadržavanje preuzetih radnika, novo zapošljavanje radnika, kao i ostale ugovorne obaveze, platiti Kantonalnoj agenciji za privatizaciju Sarajevo najmanje 35% od ukupne vrijednosti predviđenog ulaganja.

Ovo preduzeće u svom posjedu ima poslovne prostorije površine 143,00 m2, posebni dio stambeno-poslovnog objekta, površine 71,00 m2, kao i dvije garaže.

Institut zaštite na radu i zaštite od požara je osnovan 1968. godine. To je naučnoistraživačka ustanova, koja pruža usluge iz oblasti zaštite od požara, zaštite na radu i zaštite okoliša na prostoru šire regije, te tehničko ispitivanje i analize. Preduzeće ima četiri zaposlena radnika.

Ponude se mogu dostaviti najkasnije do 20.06.2013.godine, do 15.00. sati.

A.Š.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije