Projekat HSEP: Obnova područne ambulante u Krnjeuši

29.08.2013. 10:17 / Izvor: eKapija.ba
Projekat HSEP: Obnova područne ambulante u Krnjeuši

U okviru pete faze Projekta jačanja primarne zdravstvene zaštite (HSEP), u Federaciji BiH, provodi se rekonstrukcija objekata porodične medicine, među kojima i ambulanta u Krnjeuši.

U okviru pete faze Projekta jačanja primarne zdravstvene zaštite (HSEP), u Federaciji BiH, provodi se rekonstrukcija objekata porodične medicine, među kojima i ambulanta u Krnjeuši. Radi se o kompletnoj rekonstrukciji objekta sa opremanjem namještajem i medicinskom opremom.

Predstavnik Federalnog ministarstva zdravstva, Alija Grabovica u pratnji direktora Doma zdravlja u Bosanskom Petrovcu, Rifeta Čauševića i predsjednika mjesne zajednice Krnjeuša, Milovana Ostojića, sagledao je stanje na terenu te uvidio opravdanost kandidiranog projekta.

"Ovaj objekat ambulante, će biti u potpunosti rekonstruiran i opremljen, kroz Projekat HSEP, koji vodi Federalno ministarstvo zdravstva u saradnji sa Kantonalnim ministarstvom zdravstva i ja vjerujem da će u predviđenom roku, biti završen. Funkcionalno, ova ambulanta ima oko 400 zdravstvenih kartona, jer jedan dio stanovništva ima zdravstveno osiguranje u Republici sprskoj. U ambulanti je zaposlena medicinska sestra na pola radnog vremena, a doktor dolazi u posjetu jednom sedmično. Po dinamici realizacije projekta, predviđeno je da u devetom mjesecu počnu radovi i da se završe do kraja godine, ukoliko procedure javnih nabavki i izbora izvođača radova prođu po planu. U međuvremenu dok budu trajali radovi, mi ćemo ambulantu premjestiti u susjedni objekat, što je već dogovoreno sa predsjednikom mjesne zajednice i pružaće se zdravstvena zaštita u obimu u kojem je bila i do sada" , istakao je direktor Doma zdravlja u Bosanskom Petrovcu, Rifet Čaušević.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije