Investicije / PROJEKTI

Projekat izgradnje stanova vrijedan 104 miliona eura

Riječ je o projektu vrijednom 104 miliona eura, od čega izgradnja četiri objekta sa ukupno 109 stanova u Bihaću, Drvaru i Ključu košta 3,8 miliona eura.

26.01.2018. 09:09 / Izvor: Akta.ba

U Bihaću je potpisan Sporazum o saradnji na provedbi Projekta Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja pružanjem javnih stambenih rješenja (Projekat CEB II) na području grada Bihać i općina  Ključ i Drvar.

Sporazum su potpisali Hazim Kapić, ministar zdravstva, rada i socijalne politike USK-a, Edin Ramić, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica u ime implementatora projekta, Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća, te načelnici Ključa i Drvara, Nedžad Zukanović i Goran Broćeta.

Riječ je o projektu vrijednom 104 miliona eura, od čega izgradnja četiri objekta sa ukupno 109 stanova u Bihaću, Drvaru i Ključu košta 3,8 miliona eura.

"Ovaj projekat je od velikog značaja jer doprinosi razvoju lokalnih zajednica i vraća nadu da raseljena lica i oni čija je žrtva zaboravljena od javnosti i institucija danas imaju konačno našu pažnju i spremnost da im pomognemo", kazao je Edin Ramić, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica.

Podršku ovom projektu dala je i Vlada USK-a, a prema riječima Huseina Rošića, premijera USK-a, kantonalne vlasti obezbijedile su u budžetu 100.000 KM za učešće fizičkih lica u troškovima sufinanciranja i 100.000 KM za adaptaciju objekata.

 "Zahvaljujem se federalnom ministru i premijeru USK-a i ovaj događaj ulijeva hrabrost da šira društvena zajednica vodi brigu o građanima na prostoru F BiH. Mi ćemo izgradnjom zgrade obezbijediti smještaj za 38 korisnika, a istovremeno ćemo osloboditi i naše stanove koje ćemo staviti u funkciju stambenog zbrinjavanja ostalih ugroženih populacija. Mi smo kao grad spremni za realizaciju ovog projekta i već za nekih petnaest dana imati ćemo sve one dozvole koje su potrebne za građenje", kazao je Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije