Investicije / URBANIZAM

Projekat od 2,8 miliona KM: Na ljeto voda za više dijelove Česme

26.05.2020. 16:19 / Izvor: Akta.ba

Radovi na izgradnji rezervoara i vodovoda u višim djelovima Česme su u podmakloj fazi, a prvi potrošači bi vodu trebali da dobiju tokom ovog ljeta.

"Dinamika radova je zadovoljavajuća i naša očekivanja su da će već u julu prvi potrošači u trećoj visinskoj zoni Česme dobiti vodu", ističe načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

 

 

Sudeći prema trenutnoj dinamici radova, domaćinstava koja se nalaze u četvrtoj visinskoj zoni, na novi vodovod mogla bi biti priključena u u spetrembru.

"Pored toga, u planu je da se ovog ljeta radi i na nastavku izgradnje vodovodne mreže u drugoj visinskoj zoni, iznad fudbalskog stadiona u Česmi.", zaključio je Bilčar.

Trenutno se privode kraju radovi na izgradnji potisnog cjevovoda između rezervoara na drugoj i trećoj visinskoj zoni, a danas su započeli radovi na cjevovodu prema rezervoaru četvrte visinske zone.

Za vodovod u Česmi izdvojeno je 2,8  miliona KM, čime će biti riješeno vodosnabdijecvanje za 500 domaćinstava u Česmi i nekoliko naselja u susjednoj laktaškoj opštini.

Sve to je dio projekta "Voda 1", vrijednog 7,8 miliona KM u okviru kojeg se gradi 56 kilometara nove vodovodne mreže na široj teritoriji grad

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije