Projekt energijske sanacije: Počinju radovi na ambulanti Tarčin i PU Hadžići

Investicije / PROJEKTI

Projekt energijske sanacije: Počinju radovi na ambulanti Tarčin i PU Hadžići

15.08.2019. 13:09 / Izvor: Akta.ba

Projektom povećanja energijske efikasnosti objekata javnih ustanova u Kantonu Sarajevo u 2019. godini obuhvaćeni su objekti ambulante Tarčin i Policijske stanice Hadžići.

Ovaj projekt finansiraju Vlada Švedske, Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, općine  i Fond za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine. Implementator  je UNDP u sklopu projekta “Zeleni ekonomski razvoj”.

"Osim energetski isplativijeg i ugodnijeg ambijenta za uposlenike i korisnike ovih objekata, realizacija ovih projekata rezultirat će smanjenjem zagađenosti zraka, kao jednog od najvećih problema u Kantonu Sarajevo", istakao je resorni Damir Filipović koji je posjetio ove javne ustanove.

Kako je istaknuto, u ambulanti Hadžići izvodit će se radovi na izgradnji nove kotlovnice sa pripadajućom infrastrukturom, ugradnja novog kotla na pelet sa dimovnim sistemom i elementima automatske regulacije i sigurnosnom i radnom armaturom, ugradnja novih cirkulacionih pumpi sa frekventnom regulacijom broja obrtaja, ugradnja dodatne cirkulacione pumpe, te ugradnja kalorimetra sa potrebnom armaturom.

Na objektu policijske stanice Hadžići također slijede radovi koji podrazumijevaju izgradnju glavnog projekta gasnih, mašinskih, elektro i građevinskih radova, ugradnja novog gasno kondenzacionog kotla sa dimovodnim sistemom, sa elementima automatske regulacije i sigurnosnom i radnom armaturom, kao i ugradnja novih cirkulacionih pumpi sa frekventnom regulacijom broja obrtaja i ugradnja kalorimetra sa potrebnom armaturom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije