Projekt modernizacije cesta: Počeli radovi na asfaltiranju ulica u Goraždu

17.07.2019. 10:31 / Izvor: Akta.ba
Projekt modernizacije cesta: Počeli radovi na asfaltiranju ulica u Goraždu

Najavio je da će uskoro započeti i realizacija projekta rekonstrukcije Mosta žrtava genocida u Srebrenici, sa izgradnjom kružnog toka.

U okviru višemilionskog projekta modernizacije cesta koji u Goraždu realizuje JP Ceste FBiH, jučer su počeli radovi na asfaltiranju ulice Kulina bana, u samom centru grada.

Po riječima šefa gradilišta firme “Euroasfalt” d. o.o Sarajevo Muradina Papića, u okviru ovog projekta riješen je i dugogodišnji problem površinskih voda koje su stvarale poteškoće vlasnicima poslovnih objekata i stanarima.  

"Mi danas asfaltiramo ulicu Kulina bana sa prvim slojem asfalta od 9 cm što ćemo završiti krajem dana, a što se tiče završnog sloja to će se raditi zajedno kad završimo radove u ulici Seada Sofovića Sofe. Problem površinskih voda u ovoj ulici s kojim su se susretali građani u potpunosti je riješen zamjenom dotrajalih instalacija i odvodnjom sa velikom kolektorskom cijevi koja je odvedena u Podhranjenski potok čitavom dužinom ulice", pojasnio je Papić, dodajući da su će u obje ulice biti urađeni i trotoari za pješake.

Gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović potvrdio je da su najveći problem u ovom dijelu grada predstavljale površinske vode. Ocijenio je da su projekti JP Ceste FBiH u Goraždu od velikog značaja.

"Ovo je jedan od šest projekata koje realiziramo sa JP Ceste Federacije BiH. Uz ovaj, radi se na izgradnji raskrsnice na cesti M20 u Vitkovićima, zatim izgradnji trotoara na potezu Vinarići – Baćci, izgradnji trotoara od semafora u ulici Maršala Tita koja se spaja s Mostom žrtava genocida u Srebrenici i ulicom Muhidina Mašića Munje na magistralnom putu M20, odnosno novog kružnog toka koji će biti izgrađen, do Novog Goražda", naveo je Ramović.

Najavio je da će uskoro započeti i realizacija projekta rekonstrukcije Mosta žrtava genocida u Srebrenici, sa izgradnjom kružnog toka.

"Odabran je izvođač radova za projekt rekonstrukcije Mosta žrtava genocida u Srebrenici i izgradnju kružnog toka, tako da će ukupna vrijednost za spomenute projekte biti 6,5 miliona KM. Imamo čvrsto obećanje da će nam se odobriti i dva miliona KM za izgradnju zaobilaznice", kazao je gradonačelnik Goražda.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije