Projekt od 10 mil. KM: Nova zgrada NS/FS BiH otvorit će svoja vrata 22.novembra

25.10.2018. 14:34 / Izvor: Akta.ba

Pored sopstvenih sredstava, za kupovinu i renoviranje poslovne zgrade, dio sredstava NS/FS BiH je obezbijedio putem UEFA investicionog projekta te FIFA razvojnog fonda.

Radovi na novoj upravnoj zgradi Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine nalaze se u završnoj fazi a njeno svečano otvorenje planirano je za 22. novembar, potvrdio je ovo za Akta.ba, Nihad Hodžić zadužen za infrastrukturne projekte NS/FS BiH.

"Radovi se nalaze u završnoj fazi, kako na samom objektu, tako i na vanjskom uređenju. U toku radova na rekonstrukciji nije bilo većih problema, osim neplanirane zamjene čitavog krova lamele A - niski dio objekta. Dodatna ispitivanja Instituta za materijale i konstrukcije Građevinskog fakulteta Sarajevo pokazala su da je to bilo neophodno uraditi, međutim to nije previše uticalo na dinamiku radova niti je dovelo do povećanja ugovorenih troškova, što znači da će svi zaposlenici uskoro moći uživati u novim prostorijama", kazao je Hodžić.

Podsjetimo da je riječ o objektu veličine 5.900 m2 koji je pripadao Geodetskom zavodu BiH a nalazi se u sarajevskoj općini Novi Grad u Bulevaru Meše Selimovića.

Objekat je kupljen putem sudske prodaje na javnoj licitaciji i bio je jedan od uspješnijih poslovnih poteza menadžmenta NS/FS BiH.  

U cijeli projekat je, kako Hodžić kaže, uloženo oko 10.000.000,00 KM što podrazumjeva kupovinu zgrade, njenu rekonstrukciju i opremanje.

Pored sopstvenih sredstava, za kupovinu i renoviranje poslovne zgrade, dio sredstava NS/FS BiH je obezbijedio putem UEFA investicionog projekta te FIFA razvojnog fonda. Cijeli projekat nazvan je i "kuću bh. fudbala".

Prema ranije predstavljenom projektu, u sklopu zgrade će se nalaziti kongresni centar sa tri sale, muzej, trofejna sala, fan šop, restoran, podzemna garaža, vanjska parking mjesta, fontana, zelene površine itd. Kancelarijski prostori će biti usklađeni sa potrebama Generalnog sekretarijata. 

Hodžić kaže da će se u lameli B nalaziti nove administrativne prostorije NS/FS BiH , a lamele A i C će se izdavati po komercijalnim uslovima.

I.M.

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije