Projekt TEGO Koncept prezentiran u Čitluku

05.03.2014. 09:07 / Izvor: eKapija.ba
Projekt TEGO Koncept prezentiran u Čitluku

​Federalno ministarstvo okoliša i turizma u suradnji s Udruženjem za unaprjeđenje i kulturu življenja Bonoventura provodi implementaciju projekta TEGO Koncept na području četrnaest općina.

Federalno ministarstvo okoliša i turizma u suradnji s Udruženjem za unaprjeđenje i kulturu življenja Bonoventura provodi implementaciju projekta TEGO Koncept na području četrnaest općina, a u ponedjeljak je u dvorani za sastanke Općine Čitluk održan edukacijski sastanak na temu navedenog projekta.

Jasminka Susmel, predsjednica Udruge Bonoventura i njena suradnica na današnjem su edukacijskom sastanku prezentirale projekt predstavnicima Humanitarne udruge fra Didak Buntić Čitluk i predstavnicima Udruge Susret iz Čitluka.

Također, prezentaciji projekta kojemu Općina Čitluk daje punu podršku nazočili su: Mario Rozić ispred Općine Čitluk, Nikola Ostojić ispred Službe za zapošljavanje HNŽ – Mostar podružnica Čitluk, Ivanka Šutalo ispred Centra za socijalni rad - Čitluk i Krešimir Milićević ispred Turističke zajednice HNŽ – podružnica Čitluk/Međugorje.

TEGO Koncept je projekt kojim se nastoji osnažiti turističku promociju lokaliteta, umanjiti nezaposlenost i s vremenom se posve riješiti siromaštva. Projekt je osmišljen tako da se stanovnici na lokalnim razinama mogu raditi i od svog rada i truda pristojno živjeti, te je koncipiran i osmišljen na način da se može implementirati u cijelosti u svakom kutku BiH.

"Otpad nije smeće. Ili, bolje rečeno, otpad neće postati smeće postupamo li s njim odgovorno. Smeće je zapravo proizvod neprimjerenog ljudskog ponašanja s vlastitim otpadom. Svaki otpad može se i mora iskoristiti. Jedan je od osnovnih preduvjeta za iskorištavanje otpada odvojeno prikupljanje svake pojedine vrste otpada", poručili su iz Udruge Bonoventura prilikom prezentacije ručno izrađenih suvenira od recikliranog papira, torbi i cekera od recikliranog materijala i sličnih predmeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije