Investicije / PROJEKTI

Projekti za ubrzanje privrednog razvoja

13.07.2018. 11:31 / Izvor: RTRS

Većina privrednih preduzeća u Opštini Novi Grad nalazi se u Industrijskoj zoni u Poljavnicama. Izvozno su orijentisana pa je to omogućilo i zapošljavanje novih radnika. Ipak, u ovoj lokalnoj zajednici imaju projekte kako bi ubrzali privredni razvoj.

Privreda Novog Grada zasniva se na drvoprerađivačkoj i tekstilnoj industriji. To su privredne grane koje ovdje imaju dugačku tradiciju. Stoga se i preduzeća lako uklapaju u standarde zapadnoevropskog tržišta.

"Firma ima dosta dobru orjentaciju, obučenu radnu snagu, uhodanu proizvodnju, tako da to nije veliki problem", naveo je tehnički rukovodilac preduzeća "Sani-global" Nenad Vuković.

"Uspjeh u svemu tome je kvalitet i održavanje kvaniteta. Znači isporuka u roku koji kupac zahtjeva", izjavila je direktorka Konfekcije "Sana Elvis" Mira Lazić.

Kada su plate redovne i radnici ističu da se trude da posao obave što kvalitetnije.

"Radim ovdje već šest godina. Јa sam relativno zadovoljna. Sve nam je redovno i plate su redovne", istakla je radnica preduzeća "Sani global" Branka Bera.

"Radim godinu i po dana ovdje.P late su redovne. Laka radna mjesta, sve super", dodao je radnik preduzeća "Sani global" Adnan Ibrahimagić.

Rukovodstvo ove lokalne zajednice ističe da nastoje da stvore uslove za nova investiciona ulaganja u privredu. Јer,povećanje privrednih preduzeća omogućiće nova zapošljavanja.

"Ono što smo uradili u toku 2018. godine to je ideja da u Novom Gradu otvorimo još jednu industrijsku zonu na području ulaza u Novi Grad od strane Prijedora", poručio je načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača.

U Novom Gradu nedavno je otvoren pogon konfekcije, riječ je o ulaganju italijanskog preduzetnika. Blizina granice s Evropskom unijom velika je šansa za brži razvoj Novog Grada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije