Uskoro rekonstrukcija saobraćajnica u ulicama Bolnička i Koševo

14.05.2019. 15:42 / Izvor: Akta.ba
Uskoro rekonstrukcija saobraćajnica u ulicama Bolnička i Koševo

Planirano je da radovi, čija je vrijednost oko 700 hiljada KM, budu završeni u roku od 60 dana.

Ugovore o početku rekonstrukcije saobraćajnica u ulicama Bolnička i Koševo potpisali su danas načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, direktor Direkcije za puteve KS Selmir Kovač i direktor firme Grakop Senad Sejdić. Planirano je da radovi, čija je vrijednost oko 700 hiljada KM, budu završeni u roku od 60 dana.

Ovom prilikom, direktor Kovač je naveo kako će biti sanirano 800 metara saobraćajnica, od čega se 440 metara odnosi na dionicu od raskrsnice Stjepana Tomića do raskrsnice s ulicom Koševo i Patriotskom ligom, te 360 metara od raskrsnice s ulicom Patriotske like i Bolničke do raskrsnice s Kemal-begovom.

Po njegovim riječima, bit će urađena izmjena tamponskog sloja uz dva nova sloja asfalta. Direkcija za puteve je za rekonstrukciju saobraćajnica izdvojila oko 700 hiljada KM, a Općina Centar je nabavila svu potrebnu projektnu dokumentaciju i provela javnu nabavku.

"Vrlo nam je važno da radovi budu završeni u planiranom roku, a građane ćemo na vrijeme obavijestiti o izmjenama saobraćaja i uputiti ih na alternativne pravce. Resorno ministarstvo planira u ovoj godini uložiti 30 miliona KM u razvoj saobraćaja. Sa općinom Centar realizirat ćemo projekte saobraćaja u mirovanju, izgradnju javne garaže, izmještanje stajališta, te promjene linija javnog gradskog prijevoza i uvođenja novih", poručio je ministar saobraćaja Adnan Šteta.

Kako je istakao načelnik Ajnadžić rekonstrukcija saobraćajnica u ulicama Bolnička i Koševo je vrlo važna, jer će svi stanovnici Općine Centar s ovim u konačnici imati veliki benefit.

"Nastojimo pronaći rješenje sa Kliničkim centrom Univerziteta u Sarajevu i za rotor, odnosno kružni tok koji bi se nalazio na završetku bolničke ulice, čime bismo umanjili saobraćajne gužve", najavio je načelnik Ajnadžić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije