Investicije / NEKRETNINE

Nekadašnji vojni hangar bit će pretvoren u dvoranu

S ciljem osiguravanja univerzitetskog prostora za tjelesni odgoj i slobodne sportske aktivnosti studenata, Pedagoški fakultet u Bihaću će sanirati devastirani objekt 13 u kampusu Grmeč.

17.06.2019. 13:17 / Izvor: Akta.ba

Zbog nedostatka sportske dvorane studenti Univerziteta u Bihaću primorani su nastavu tjelesnog odgoja obavljati u gradskoj Sportskoj dvorani „Luke“, za šta ova obrazovna ustanova mora izdvajati značajna finansijska sredstva.

Devastiran objekt

S ciljem osiguravanja univerzitetskog prostora za tjelesni odgoj i slobodne sportske aktivnosti studenata, Pedagoški fakultet u Bihaću će sanirati devastirani objekt 13 u kampusu Grmeč.

Radi se o nekadašnjem vojnom hangaru koji će biti renoviran i pretvoren u sportsku dvoranu. Vrijednost ovog projekta iznosi 36.000 KM, a finansirat će ga Ministarstvo kulture i sporta FBiH sa 30.000 KM i Univerzitet u Bihaću sa 6.000 KM.

"Predvidjeli smo da to bude sportska dvorana za studente Univerziteta u Bihaću, s obzirom na to da nijedan fakultet nema takav prostor. Cilj projekta je zamjena postojeće drvene konstrukcije metalnom, a vrijednost cjelokupnog projekta je 36.000 KM", rekao je Nijaz Skender, profesor na Pedagoškom fakultetu u Bihaću.

Realizacijom ovog projekta za studente Bihaćkog univerziteta uskoro će konačno biti osigurani adekvatni uvjeti za odvijanje nastave tjelesnog odgoja.

Veće mogućnosti

"Osim uštede, imat ćemo i veće mogućnosti za dijeljenje u grupe. Uz to, studenti će moći u svoje slobodno vrijeme da zadovoljavaju potrebe za sportom i tjelesnim vježbanjem", dodaje profesor Skender.

Nabavka opreme

Nakon uređenja unutrašnjeg prostora, predstoji opremanje dvorane neophodnom sportskom opremom. U tom pogledu, na Pedagoškom fakultetu Univerziteta Bihać pripremaju novu aplikaciju prema Federalnom ministarstvu kulture i sporta, saznaje Uskinfo.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije