Rekonstrukcija prostornih kapaciteta parohijskog doma u Kaknju

08.07.2019. 14:27 / Izvor: Akta.ba
Rekonstrukcija prostornih kapaciteta parohijskog doma u Kaknju

Radove ukupne vrijednosti od oko 100.000 KM finansiraju kakanjski privredni subjekti i Općina Kakanj.

U toku su radovi na rekonstrukciji i proširenju prostornih kapaciteta parohijskog doma koji se nalazi uz pravoslavni hram svetih Apostola Petra i Pavla u Kaknju.

Radove ukupne vrijednosti od oko 100.000 KM finansiraju kakanjski privredni subjekti i Općina Kakanj.

"Drago mi je da je u praksi zaživjela inicijativa o rekonstrukciji i proširenju parohijskog doma u Kaknju. Najvažnija i najljepša vrijednost koju gradimo i njegujemo u Kaknju je suživot, solidarnost i beskrajno uvažavanje etnički drugog i drugačijeg. Sličnosti nas povezuju, a različitosti obogaćuju, to je naš moto", rekao je načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo.

U Kaknju se posebno cijeni vrijedan rad kakanjskog paroha Dragiše Cvjetkovića, njegova ljudskost i prijateljska srdačnost i otvorenost prema svim ljudima u Kaknju, njegovo prisustvo svim važnim događajima u Kaknju, kao i njegov entuzijazam, optimizam i ustrajnost u okupljanju ljudi, u obnovi, izgradnji i uređenju svih objekata i prostora o kojima brine Srpska pravoslavna crkvena opština Kakanj.

Projekt rekonstrukcije i proširenja prostornih kapaciteta parohijskog doma u Kaknju izradila je kakanjska arhitektica Elzana Neimarlija, a izvođač radova je kakanjsko preduzeće "Trgošped".

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije