NSG Rent iz Zvornika ponudio tri miliona KM za bijeljinsku šećeranu

03.11.2020. 09:02 / Izvor: Glas Srpske
NSG Rent iz Zvornika ponudio tri miliona KM za bijeljinsku šećeranu

Konačnu odluku o sudbini “Šećerane” donijeće Skupština povjerilaca na narednoj sjednici.

Preduzeće "NSG Rent" iz Zvornika ponudilo je tri miliona maraka za kupovinu bijeljinske Fabrike šećera u stečaju, a konačnu odluku o sudbini “Šećerane” donijeće Skupština povjerilaca na narednoj sjednici.

Potvrdio je to za "Glas Srpske" stečajni upravnik “Šećerane” Nebojša Matić koji je istakao da je na 47. sjednici Odbora povjerilaca. koja je održana juče, razmatrana samo jedna pristigla ponuda.

"Stigla je samo jedna ponuda za kupovinu stečajnog dužnika kao pravnog lica. Riječ je o ponudi firme “NSG Rent” iz Zvornika koja je ponudila tri miliona maraka. Odbor je otvorio ponudu i konstatovao da je ona validna, u skladu sa oglasom o prodaji. Nakon toga odbor je podnio zahtjev stečajnom sudiji da u zakonski propisanom roku zakaže sjednicu Skupštine povjerilaca kako bi se Skupština izjasnila da li prihvata tu ponudu", rekao je Matić dodavši da bi za 30 dana trebalo da bude poznato da li će “Šećerana” biti prodata.

Iako je riječ o iznosu koji je mnogo niži od prvobitnih deset miliona za koje je nuđena imovina “Šećerane”, Matić kaže da su svi imali priliku da se prijave na oglas, te da je ponuda ovog zvorničkog preduzeća bila jedina.

"Ova firma je uplatila 10.000 maraka za otkup dokumentacije i 50.000 maraka depozita, tako da je očigledno riječ o kupcu koji ima ozbiljne namjere", istakao je Matić i dodao da će, ukoliko Skupština povjerilaca prihvati ovu ponudu, stečajni postupak veoma brzo biti okončan.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije