Uskoro novi park u Širokom Brijegu koji će dati nove konture središtu grada

09.11.2020. 08:57 / Izvor: Akta.ba

Središnji dio grada bi s ovim dugoiščekivanim radovima, dobio sasvim nove konture.

Grad Široki Brijeg raspisao je natječaj za izvođača radova na uređenju parka u središtu Grada, na kraju Ulice fra Didaka Buntića, koji se nalazi između Trga Ante Starčevića i s Trga Širokobrijeških žrtava.

Na mjestu nekadašnjeg spomenika borcima antifašizma “Kamenog cvijeta”, širokobriježanima poznatijeg kao Ruža, koji je uklonjen sad već davne 2013. godine u jeku radova na kanalizacijskog sustava u središtu grada, a ispod koje je pronađena masovna grobnica njemačkih vojnika iz Drugog Svjetskog rata, trebao bi uskoro niknuti novi moderni park.

Središnji dio grada bi s ovim dugoiščekivanim radovima, dobio sasvim nove konture, a Širokobriježanima bi središte grada bilo puno ugodnije mjesto za šetnju.

Kako doznaje portal Jabuka.tv, uređenje parka u Ulici Fra Didaka Buntića (kako je službeno navedeno) uključuje građevinske radove, elektro radove i radove vodovoda i kanalizacije.

Službeni natječaj za izvođača radova je raspisan, nakon čega ćemo razmotriti najpovoljniju ponudu. Najpovoljnijem izvođaču pripast će radovi. Procijenjena vrijednost radova na ovom projektu bez PDV-a iznosi oko 150.000 KM, a kada krenu radovi rok završetka istih je 90 dana. Konačana vrijednost radova, bit će poznata po okončanju natječajne procedure. Natječaj je otvoren do 26. studenog u 10:45 sati, nakon čega ćemo otvarati i razmatrati ponude, istaknuo je Ivo Pavković, šef odsjeka za gospodarstvo u Gradskoj upravi Grada Širokog Brijega, za portal Jabuka.tv.

Na izgledu novog parka u središtu grada i samom projektu, radili su širokobriješki arhitekti Pero Ćeškić i Boris Soldo. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije