U toku izmjene RP 'Vitkovac' radi izgradnje saobraćajnice

Investicije / URBANIZAM

U toku izmjene RP "Vitkovac" radi izgradnje saobraćajnice

Radi izgradnja naseljske saobraćajnice na k.č. 873/1 KO Novo Sarajevo IV u toku su izmjena i dopuna Regulacionog plana "Vitkovac".

19.12.2020. 09:28 Izvor: / Akta.ba

Radi izgradnja naseljske saobraćajnice na k.č. 873/1 KO Novo Sarajevo IV u toku su izmjena i dopuna Regulacionog plana "Vitkovac".

Inače, radi se o prostoru koji se nalazi od spoja LOT-a 2C kružnog toka u Briješću do iza područja IX transverzale, površine oko 9 hektara, odnosno prostoru između regulacionih planova "Boljakov Potok", "Halilovići" i "Vitkovac", koji je trenutno neuređen, a ovim projektom planira se izmještanje industrije koja je ranije bila u toj zoni.

Novom saobraćajnicom će se stvoriti uslovi za rasterećenje saobraćaja u ovom dijelu naselja Vitkovac. 

 

Javni uvid u Prijedlog Izmjena i dopuna naprijed navedenog planskog dokumenta javnosti će biti omogućen putem web stranice Općine Novi Grad Sarajevo u periodu od 15 dana od dana objavljivanja na općinskoj web stranici do 01.01.2021. godine.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije