Počela izgradnja prilazne saobraćajnice sa izlazom na magistralni put u Živinicama

29.12.2020. 12:54 / Izvor: Akta.ba
Počela izgradnja prilazne saobraćajnice sa izlazom na magistralni put u Živinicama

U Gradu Živinice su u toku pripremni radovi na izgradnji nove prilazne soabraćajnice sa izlazom na magistralni put M-18.

U Gradu Živinice su u toku pripremni radovi na izgradnji nove prilazne soabraćajnice sa izlazom na magistralni put M-18.

Realizacijom pripremnih radova bit će riješena vodovodna i kanalizaciona mreža, odvodnjavanje površinski voda i ivičnjaci, odnosno biće završeni svi pripremni radovi prilazne saobraćanice sa izlazom do samog asfaltiranja, a kako bi se iduće godine mogli izvršiti finalni radovi u koje spada i asfaltiranje.

Realizacijom ovog projekta olakšat će se ulaz i izlaz prema magistralnom putu, što ima za cilj da smanji saobraćajne gužve u gradskoj zoni Grada Živinice.

Priključnica na magistralni put iz ulice Osloboðenja i ulice 25. novembar u Živinicama radi se po projektu i dozvoli JP Ceste Federacije BiH.

Finansijska vrijednost navedenog projekta iznosi 50.000,00 KM, a novčana sredstva osigurana su iz Budžeta Grada Živinice.

Izvođač radova je živinička firma "HOLEX".

Gradonačelnik Kamenjaković istakao je zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta, jer će građani, pored skoro izgrađena dva izlaza kod Srednjoškolskog centra i Gradske dvorane, dobiti još ulaz i izlaz prema magistralnom putu kako bi olakšali saobraćajnu komunikaciju u gradskoj zoni Grada Živinice.

"Ovdje nije postojala kanalizaciona i vodovodna mreža niti je postojala mogućnost da se napravi izlaz na ovom putu. Iz tih razloga moramo napraviti pripremne radove kako bi sledeće godine izvrsili finalne radove sa asfaltiranjem. Ovdje će se napraviti svi pripremni radovi i bit će pripremljena priključnica na magistralni put po dozvoli i projektu koji je dat od Federalne direkcije cesta. Drago mi je da će građani moći da koriste zvanično ulaz i izlaz prema magistralnom putu kako bi olakšali komunikaciju kroz samu gradsku zonu Grada.", kazao je gradonačelnik Samir Kamenjaković.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije