Nova investicija firme HIFA Tank: Do kraja godine još jedan objekt kapaciteta 50.000 brojlera

22.03.2021. 08:51 / Izvor: zosradio.ba
Nova investicija firme HIFA Tank: Do kraja godine još jedan objekt kapaciteta 50.000 brojlera

Visoki predstavnik u BiH, Valentin Incko je obišao farmu i u razgovoru sa direktorom kompanije HIFA Tank pokušao doznati sve pojedinosti uzgoja.

Kompaniju HIFA Tank iz Tešnja posjetio je visoki predstavnik u BiH Valentin Incko. Inače, kompanija HIFA Tank posjeduje farmu brojlera, kapaciteta 60.000 brojlera u jednom turnusu.

''Ja u principu volim da posjetim uspješne firme i mislim ako bi bila ovdje u BiH jedna mreža uspješnih firmi, mreža uspješnih opština, da bi na taj način cijela država se mijenjala. Imala bi drugi imidž, drugi proračun i na kraju bi i mladi ljudi, voljeli da ostaju ovdje, jer bi dobili posao i dostojanstvene uslove za život i mogli bi voditi normalan život.  Tešanj je jedna takva dobra opština, ali dobre opštine i postoje zbog dobrih firmi i dobrih ljudi'', kazao je za ZOS radio Valentin Incko, visoki predstavnik u BiH. 

Kako nam je pojasnio Hasan Ahmetlić, direktor ove kompanije, posjete međunarodnih delegacija uvijek vam daju potvrdu da je to što radite dobro, ali da istovremeno rastužuje činjenica da taj uspjeh nije prepoznat od domaćih vlasti. 

''Proširujemo se. Ove godine ako Bog da nadam se još jednom objektu kapaciteta 50.000 brojlera i nadam se da će kompletan projekat biti završen do Nove godine. U okviru novog objekta će biti uposleno još 4 dio 5 radnika'', pojašnjava Hasan Ahmetlić.

Visoki predstavnik u BiH, Valentin Incko je obišao farmu i u razgovoru sa direktorom kompanije HIFA Tank pokušao doznati sve pojedinosti uzgoja.

''Ovo je već Evropa, ne treba biti u EU da radiš dobar i kvalitetan posao, ovo je po evropskim standardima. Mislim da su ovdje bile delegacije Švedske i drugih država i bili su oduševljeni. Ono što se meni lično mnogo sviđa je to da pilići mogu da šetaju, da nisu negdje zatvoreni i samim tim njihovo meso je kvalitetnije. Fina je atmosfera i svi su uslovi tu što je ključno za dobar proizvod", kazao je nakon obilaska farme Valentin Incko, Visoki predstavnik u BiH. 

Kako je potvrdio za ZOS radio Hasan Ahmetlić pripremne procedure su za izgradnju novog objekta su već gotove i očekuje se montaža hale u narednih mjesec dana. Ujedno je ovom prilikom uručena slika kao dar visokom predstavniku Valentinu Incku od kompanije HIFA Tank. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije