Tender od 8 miliona KM: HP Mostar traži izvođača za poštansko-logistički centar u Mostaru

Investicije / PROJEKTI

Tender od 8 miliona KM: HP Mostar traži izvođača za poštansko-logistički centar u Mostaru

HP Mostar objavio je tender za izgradnju poštansko-logističkog središta (GPLS) na lokaciji Bišće Polje Mostar.

07.05.2021. 08:54 / Izvor: Akta.ba

HP Mostar objavio je tender za izgradnju poštansko-logističkog središta (GPLS) na lokaciji Bišće Polje Mostar.

Procijenjena vrijednost radova je 6,9 miliona KM, odnosno 8,1 miliona sa PDV-om. Također, objavljen je tender za usluge stručnog nadzora nad izvođenjem radova, procijenjene na 70.000 KM. 

Glavno poštansko logističko središte (GPLS), odnosno logističko-skladišni objekt, bit će smješteno na oko 7000 m2 poslovnog prostora u industrijsko-poslovnom području šire gradske zone Mostar, što će omogućiti kvalitetniji prometni pristup i bolju poslovnu povezanost s transportnim potrebama. U sklopu rješavanja idejnog projekta vodilo se računa da se izvrši prilagodba glavnim prometnim tokovima, karakteristikama ambijenta, cestovnoj povezanosti s gradom i okolicom.

Kako je najavljeno prošle godine, u HP Mostar odlučili su se za za izgradnju novog središta svjesni da segment logističkih usluga ima veliki potencijal u Bosni i Hercegovini. Na ovaj način malim i srednjim poduzećima žele omogućiti infrastrukturu za prodaju roba na tržištu BiH. 

Hrvatska pošta Mostar će poslovnim korisnicima ponuditi cjelovit paket usluga koji će se sastojati od skladištenja robe, prodaje na web-shopu i distribucije Brzom poštom, te povrata novca od prodaje u roku 24 sata. 

Ponude za izgradnju poštansko-logističkog središta HP Mostar dostavljaju se do 7. juna 2021. godine, kada je zakazano i otvaranje istih.

S.B.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije