Projekt vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda u Centru, Novom Gradu i Novom Sarajevu

24.05.2021. 14:31 / Izvor: Akta.ba
Projekt vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda u Centru, Novom Gradu i Novom Sarajevu

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović zaključio je danas sporazume sa općinama Centar, Novi Grad i Novo Sarajevo.

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović zaključio je danas sporazume sa općinama Centar, Novi Grad i Novo Sarajevo, te Zavodom za izgradnju KS, o zajedničkom učešću u realizaciji projekata vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda.

Na području ovih općina predviđena je realizacija šest projekata, po dva u svakoj općini, prema prioritetima za 2021. godinu.

Programom utroška sredstava Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, za objekte vodosnabdijevanja i odvodnju otpadnih voda u 2021. godini planirana su sredstva u ukupnom iznosu od 6.005.518 KM.

Navedena sredstva namijenjena su za realizaciju ukupno 30 projekata ove vrste, i to na području svih devet općina Kantona Sarajevo.

Prema odredbama ovih sporazuma obaveza svake od općina je da pripremi sve saglasnosti i odobrenja za građenje, provede postupak javne nabavke, te ugovori izvođenje radova.

Sporazumima je predviđeno i da stručno-tehnički nadzor nad izvođenjem radova u okviru svih ovih projekata provodi Zavod za izgradnju KS.

Kako je najavljeno iz Ministarstva, sutra će biti potpisani sporazumi o realizaciji  projekata vodosnabdijavanja i odvodnje otpanih voda sa općinama Hadžići, Stari Grad i Trnovo.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije