Općina Ilijaš uskoro dobija stadion sa popratnim sportskim sadržajem u vrijednosti od 5.5 miliona KM

Investicije / PROJEKTI

Općina Ilijaš uskoro dobija stadion sa popratnim sportskim sadržajem u vrijednosti od 5.5 miliona KM

Općina Ilijaš uskoro će dobiti stadion sa popratnim sportskim sadržajem u vrijednosti od 5.500.000 KM.

28.05.2021. 14:50 / Izvor: Akta.ba

Općina Ilijaš uskoro će dobiti stadion sa popratnim sportskim sadržajem u vrijednosti od 5.500.000 KM.

Izgradnja stadiona počela je 2019. godine, a trenutno je u toku druga faza u kojoj je planiran završetak grubih građevinskih radova na objektu stadiona, ugradnja fasadne stolarije i ugradnja dijela fasade.

Kompletan prostor sportsko-rekreativnog centra zauzima površinu od 38.500 m2. Objekat gradskog stadiona zauzima ukupnu površinu od cca. 4.300 m2.

Stadion će sadržavati između ostalog četiri svlačionice, dva sanitarna bloka, prostorija za okupljanje, prostorija za delegate, prostorija za sudije, kancelarija za hitnu pomoć, salu za sastanke, praonicu i sušionicu, čajnu kuhinja, ostavu za sportsku opremu, skladišni prostor, servisni prostor, garažu, četiri sanitarna bloka, toalet za invalide, dvije biletarnice, šest poslovnih prostora, cafe bar, teretanu, dvije gardarobe sa sanitarijama, kontrolnu sobu i VIP ložu.

Tribine su površine 1300 m2 sa 1800 sjedećih mjesta.

Pored izgradnje objekta gradskog stadiona i rekonstrukcije glavnog terena planirana je izgradnja atletske staze kao i pomoćnog terena sa vještačkom travom dimenzija 103x67m.

"Izgradnjom stadiona, Ilijaš će dobiti moderni sportski centar u skladu sa najsavremenijim standardima što će dodatno povećati dostupnost sporta građanima, a sportskim klubovima pružiti nove mogućnosti razvoja i promocije kroz sportska takmičenja i manifestacije", kazao je načelnik Ilijaša, Akif Fazlić dodavši:

"Dugoročni cilj ovog projekta je stvaranje optimalnih uslova za odigravanje utakmica i održavanje treninga lokalnih klubova NK Ilijaš i NK Jedinstvo, bavljenje sportom dječaka – njih 300 članova škola fudbala sa područja općine Ilijaš, kao i stvaranje uslova za rekreativno bavljenje sportom svih zainteresovanih građana općine Ilijaš. Također, važno je i uspostavljanje saradnje sa Nogometnim savezom BiH sa ciljem organizacije priprema i odigravanja utakmica mlađih kategorija reprezentativnih selekcija BiH."

Dosadašnji radovi su finansirani sredstvima Općine Ilijaš i Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Izvor: Reprezentacija.ba

PODIJELI:

TAGOVI:

#Općina Ilijaš

#stadion

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije