Nastavlja se projekat izgradnje i obnove vodosnabdijevanja i sanitarne infrastrukture u RS

22.07.2021. 15:02 / Izvor: Akta.ba
Nastavlja se projekat izgradnje i obnove vodosnabdijevanja i sanitarne infrastrukture u RS

Savjet ministara BiH utvrdio je Prijedlog amandmana broj 3 na Ugovor o finansiranju zaključen između Evropske investicione banke, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske u septembru 2010.

Savjet ministara BiH utvrdio je Prijedlog amandmana broj 3 na Ugovor o finansiranju zaključen između Evropske investicione banke, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske u septembru 2010. godine, sa naknadnim izmjenama / Vodovod i kanalizacija u RS (FI 25.741 - SERAPIS 2008-0556).

Radi se o zajmu vrijednom 50 miliona eura, kojim će biti obuhvaćene 24 opštine u Republici Srpskoj, usmjerenom na izgradnju i obnovu vodosnabdijevanja i sanitarne infrastrukture s ciljem zaštite javnog zdravlja i životne sredine od zagađenih voda.

Projekat uključuje i zaštitu finansijske i operativne održivosti preduzeća za vodosnabdijevanje i izgradnju kapaciteta centralnih lokalnih vlasti u pripremi i upravljanju investicionim programima.

"Amandmanom br. 3 predlaže se produženje roka za korištenje sredstava zajma do 30. juna 2022. godine, a do sada je povučeno oko 82% sredstava", navodi se u saopćenju.

Prijedlog ovog amandmana biće dostavljen Predsjedništvu BiH, a za potpisnika je predložen ministar finansija i trezora.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije