Termag kupio likvidirani hotel Košuta na Jahorini

03.08.2021. 17:31 / Izvor: capital.ba
Termag kupio likvidirani hotel Košuta na Jahorini

Hotel Košuta je dio likvidacione mase preduzeća Energoinvest Istočno Novo Sarajevo, koje je bilo u državnom vlasništvu.

Preduzeće „Termag“ iz Rogatice, koje je vlasnik istoimenog hotela na Jahorini, kupilo je likvidirani hotel „Košuta“ na ovoj planini za oko šest miliona KM, saznaje portal CAPITAL.

Hotel "Košuta" je dio likvidacione mase preduzeća "Energoinvest" Istočno Novo Sarajevo, koje je bilo u državnom vlasništvu.

Likvidacioni postupak u ovom preduzeću otvoren je krajem 2015. godine, nakon što nisu uspjeli pokušaji Investiciono-razvojne banke (IRB) RS da ovo preduzeće privatizuje.

Procijenjena vrijednost hotela „Košuta“ iznosila je osam miliona KM, a prema uslovima licitacije hotel nije mogao biti prodat za manje od 70 odsto procijenjene vrijednosti.

Iako nije bio previše raspoložen za razgovor na ovu temu likvidacioni upravnik Radomir Jokić je za CAPITAL potvrdio da je „Termag“ kupio hotel „Košuta“ te da je kupoprodajni ugovor potpisan i novac uplaćen.

Po kojoj je tačno cijeni prodao hotel, Jokić tvrdi da ne zna, ali navodi da je ona „sjajna“.

"Procijenjena vrijednost je bila nešto iznad osam miliona KM. Najniža cijena po kojoj se mogao prodati je bila 70 odsto procijenjene vrijednosti, ali mi smo dobili i veću cijenu od te i to na prvoj licitacij", kazao je on.

Tim novcem, dodao je, biće namireni povjerioci i troškovi postupka. Kazao je da ima oko 60 povjerilaca, među kojima su i radnici i država.

Za razgovor nije bio mnogo raspoloženiji ni vlasnik preduzeća „Termag“ Aleksandar Lazarević, koji je istovremeno i član Nadzornog odbora Olimpijskog centra "Jahorina".

"Kupili smo hotel i pripadajuće zemljište, a zar je bitna bitna cijena? Postoje zvanični podaci o tome. Planiramo rekonstrukciju hotela", kratko je rekao Lazarević.

Izvori CAPITAL-a tvrde da samo zemljište na kojem se nalazi hotel „Košuta“ vrijedi daleko više od cijene po kojoj je prodat.

"Tu ima 14 dunuma zemljišta i samo ono košta 14 miliona, plus hotel", kaže sagovornik.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije