Potpisani ugovori za pet projekata u Prijedoru vrijednih gotovo dva miliona KM

23.08.2021. 13:51 / Izvor: SRNA
Potpisani ugovori za pet projekata u Prijedoru vrijednih gotovo dva miliona KM

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović potpisao je danas ugovore sa lokalnim firmama "Prijedorputevi" i "Niskogradnja Marjanović".

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović potpisao je danas ugovore sa lokalnim firmama "Prijedorputevi" i "Niskogradnja Marjanović", izvođačima radova pet infrastrukturnih projekata vrijednih gotovo dva miliona KM.

Pavlović je rekao da ovim grad Prijedor kreće u rješavanje infrastrukturnih projekata. 

"Neki od projekata su planirani u prethodnom periodu, međutim, nisu izvršeni iz ne znamo kojih razloga", rekao je Pavlović novinarima u Prijedoru nakon potpisivanja ugovora.

Preduzeće "Prijedorputevi" radiće rekonstrukciju Ulice majora Milana Tepića vrijednu 799.500 KM i izgradnju vodovoda u Čarakovu vrijednu 78.273 KM, a koje se finansiraju iz budžeta grada, te asfaltiranje igrališta u Rizvanovićima vrijedno 14.000 KM, koje finansira Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara i Fond za povratak BiH.

Preduzeće "Niskogradnja Marjanović" će u industrijskoj zoni "Celpak" raditi Ulicu C 106, koju finansira Vlada Republike Srpske sa 843.998 KM, a koja je trebalo da bude završena do aprila prošle godine, te izgradnju dijela kanalizacije u naselju Janjića pumpa vrijednu 101.000 KM koju finansira Sekretarijat za raseljena lica i migracije Republike Srpske.

"Ono što tražimo od izvođača je kvalitet i sve u skladu sa ugovorima, a grad će, osim kontrole i nadzoda Zavoda za izgradnju grada, dati još jednog člana iz Odjeljenja /za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove/ da se uvjerimo da su radovi izvedeni na najbolji način", naveo je Pavlović.

Pavlović je zahvalio odabranim izvođačima na učešću, izrazio zadovoljstvo što je riječ o lokalnim firmama i naglasio da očekuje saradnju i zajedničko funkcionisanje u budućnosti koji će zavisiti od kvaliteta radova.

"Sa ovime nećemo stati. Tražimo sredstva za ostale projekte, a dinamika će biti uslovljena punjenjem budžeta", zaključio je Pavlović.

Direktor "Prijedorputeva" Radenko Crnogorac rekao je da u rekonstrukciju Ulice majora Milana Tepića ulaze i rekonstrukcija prateće infrastrukture vodovoda, vrelovoda i oborinske kanalizacije i obostrani trotoari čitavom dužinom.

"Ostaju gabariti postojeće saobraćajnice i jednostrano parkiranje na obje strane, izvode se dodatni radovi na hortikulturi i radi se nova rasvjeta čitavom dužinom. Brine nas organizacija posla s obzirom na mnogo faza radova, kao i organizacija saobraćaja koju ćemo dogovoriti sa Gradskom upravom, za šta prvi radni sastanak imamo sutra. Ugovoreni rok je 90 dana, a nadam se da možemo završiti i za 60 dana", naveo je Crnogorac.

Crnogorac je rekao da vodovod u Čarakovu podrazumijeva 2,8 kilometara mreže i 43 nova priključka.

Tehnički rukovodilac "Niskogradnje Marjanović" Ognjen Marjanović rekao je da su rokovi za izvođenje radova za ulicu u industrijskoj zoni "Celpak" i kanalizaciju u Janjića pumpi po 45 radnih dana i da se očekuje da budu završeni u predviđenom roku. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije