Potpisan sporazum za izgradnju dječijeg snježnog parka u Babinom dolu na Bjelašnici

21.12.2021. 12:34 / Izvor: Akta.ba
izgradnja dječijeg snježnog parka

Početak realizacije projekta dječijeg snježnog parka planiran je za januar 2022. godine i trajat će dva mjeseca, a planirani korisnici su djeca od tri do 13 godina.

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić potpisao je s direktorom KJP ZOI '84 Olimpijski centar Sarajevo d.o.o. Sarajevo Jasminom Mehićem sporazum za sufinansiranje i realizaciju projekta  "Izgradnja dječijeg snježnog parka u Babinom dolu na Bjelašnici".

Ovim sporazumom Ministarstvo privrede KS podržava projekt preduzeća ZOI ’84 u iznosu od 500.000 KM, dok će ostale troškove potrebne za realizaciju ovog projekta obezbijediti navedeno preduzeće.  

"S ciljem unapređenja i podizanja konkurentnosti, kako u državi tako i u regiji, Ski centra Bjelašnica, pripremili smo projekt kojim ćemo obogatiti sadržaje na Bjelašnici za naše najmlađe posjetitlje. U januaru 2022. godine imat ćemo dječiji snježni park u Babinom dolu i nadamo se da će to pospješiti našu sezonu, obzirom da sva opremljenija skijališta sada organiziraju i posebne sadržaje za najmlađe posjetitelje", kazao je direktor KJP ZOI 84 Jasmin Mehić.

Kako je istakao ministar privrede Adnan Delić, riječ je o projektu koji ima za cilj unapređenje infrastrukture za razvoj turizma na području Kantona Sarajevo.

"Ovaj projekt svakako će doprinijeti povećanju konkurentnosti Bjelašnice kao turističke destinacije, kroz unapređenje infrastrukture, razvoj rekreativnog turizma, kao i povećanje broja posjetilaca, odnosno korisnika usluga. Naš je cilj da Bjelašnica ponovo bude jedan od najboljih sportsko – rekreativnih centara u regiji i šire i zbog toga smo opredjeljeni da ulažemo u projekte koji će to i osigurati", izjavio je ministar Delić, nakon potpisivanja ovog sporazuma.

Ministar je podsjetio i da je ovo još jedan u nizu projekata koje Ministarstvo sufinansira s ciljem unapređenja turističke ponude na Bjelašnici i Igmanu, obzirom da su već ranije potpisani sporazumi za sufinansiranje projekata izgradnje novog vertikalnog transporta i rekonstrukcije postojećeg sistema na Bjelašnici i Igmanu, te prvu fazu projekta izgradnje i modenizacije parking sistema, video nadzora i kontrole naplate, ukupne vrijednosti 2,2 miliona KM.

"Nastavit ćemo ulagati u naše planine jer smo svjesni potencijala koje imamo za razvoj svih vrsta turizma koji su danas popularni, kako stranim turistima, tako i za naše građane", istakao je ministar Delić.

Početak realizacije projekta dječijeg snježnog parka planiran je za januar 2022. godine i trajat će dva mjeseca, a planirani korisnici su djeca od tri do 13 godina.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije