dvorana

Investicije / PROJEKTI

Hrasnica će dobiti novu sportsku dvoranu, raspisan tender za izradu glavnog projekta

UNDP BiH je objavio tender za pripremu glavnog projekta i supervizije izgradnje sportske dvorane u Hrasnici.

09.03.2022. 12:42 / Izvor: Akta.ba

UNDP BiH je objavio tender za pripremu glavnog projekta i supervizije izgradnje sportske dvorane u Hrasnici.

"Općina Ilidža je pokrenula projektovanje Sportske dvorane u Hrasnici u ulici Šehitluci na lokaciji postojećeg sportsko-rekreacionog centra Famos u Hrasnici. Idejnim projektom i na osnovu izdate urbanističke saglasnosti je planirana izgradnja novog objekta na mjestu starog objekta koji je potrebno predhodno porušiti i očistiti lokaciju", ističe se u projektnom zadatku.

dvorana


Prema njemu izabrani projektant treba da izradi projekat rušenja postojeće sale, zatim glavni projekat svih faza, projekat vanjskog uređenja, projekat opreme i mobilijara i pružu uslugu projektantnog nadzora.

dvorana

Postojeća sportska sala sa pripadajućim vanjskim prostorima se nalaze unutar sportskog kompleksa fudbalskog stadiona Famos, a objekti su izgrađeni 60-tih godina prošlog vijeka.

Modernim izgledom sportska dvorana u Hrasnici će definitivno unaprijediti kompleks oko stadiona Famosa, koji je posljednjih godina bio prilično zapušten i u lošem stanju, a prvi korak ka poboljšanju njegovog izgleda načinjen je izgradnjom terena sa umjetnom travom.

Završetak radova je planiran do maja 2023. godine. 


E.S.  

 

PODIJELI:

TAGOVI:

#Hrasnica

#dvoran

#projekt

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije