Pogledajte arhitektonsko rješenje sportsko-rekreativnog bazena u sklopu školskog kompleksa u Bihaću

14.04.2022. 07:58 / Izvor: Akta.ba
grad bihać

U provedenom konkursu za izradu Idejnog arhitektonskog rješenja sportsko-rekreativnog bazena u sklopu školskog kompleksa u Bihaću, izabrano je prvoplasirano idejno rješenje.

Grad Bihać je 29.12.2021. godine raspisao konkurs za izradu Idejnog arhitektonskog rješenja sportsko-rekreativnog bazena u sklopu školskog kompleksa u Bihaću, s ciljem dodjele nagrada za prvoplasirane radove. 

Kroz realizaciju strateških ciljeva i usvojenih prostorno planskih doukmenata, Grad Bihać ima u planu temeljitu i sistemsku rekonstrukciju sportsko-rekreativnog bazena u sklopu školskog kompleksa u Bihaću koji će biti namjenjen kao dopuna postojećem školskom kompleksu u obuhvatu u kojem se nalazi, ali i kao dopuna sportsko-rekreativnim sadržajima na području grada Bihaća. 

S tim u vezi, pristupilo se pribavljanju idejnog rješenja putem javnog konkursa, a zatim će uslijediti izrada glavnog projekta, te pribavljanje potrebnih odobrenja za građenje, u cilju kako bi se prije svega stvorili svi nužni formalni preduvjeti za rekonstrukciju sportsko-rekreativnog bazena, odnosno kako bi se cjelokupan projekat nalazio u visokoj fazi pripremljenosti u momentu obezbjeđivanja sredstava sa realizaciju istog. 

U provedenom konkursu za izradu Idejnog arhitektonskog rješenja sportsko-rekreativnog bazena u sklopu školskog kompleksa u Bihaću, izabrano je prvoplasirano idejno rješenje autorskog tima: Sirčo Jasmin, Nejra Hasandić, Emir Pulo, Zerina Muslić, Ilma Sirčo-Hrnjić, pristiglo pod šifrom BBU222.

Novčana nagrada za prvoplasirano rješenje iznosi 7.000,00 KM.

Nakon provedene anonimne konkursne procedure na osnovu člana 70. stav (3), člana 33. stav (1) tačka b) i 34. Zakonao javnim nabavkama BiH („Sl.glasnik BiH“, br: 39/14), donesena je Odluka o izboru nagrađenih učesnika konkursa, a na osnovu suda stručne komisije u sastavu: Samir Grozdanić, dipl. ing. građ. - predsjednik komisije, Aleksandar Cigan, dipl. ing. arh. - član, Damir Tatlić, dipl. ing. arh. - član, Sijana Hošić, dipl. ing. arh. - član, Vanesa Mehić, dipl. ing. arh - član, Ermin Lipović, dipl. ecc. - član i Zlatan Džambegović - sekretar. 

       

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije