U blizini sarajevskog aerodroma gradit će se hotel sa šoping centrom, investicija od 27,5 miliona KM

13.05.2022. 10:06 / Izvor: Akta.ba

U neposrednoj blizini sarajevskog aerodroma uskoro bi se trebao graditi hotel sa šoping centrom.

U neposrednoj blizini sarajevskog aerodroma uskoro bi se trebao graditi hotel sa šoping centrom, najavljeno je na 11. Sarajevo Business Formu, saznaje Akta.ba.

Riječ je o investiciji kompanije DUBOS d.o.o. Sarajevo koja iza sebe ima već nekoliko uspješno realiziranih projekata u Sarajevu.

Spomenutom investicijom bi se kako najavlju, trebao unaprijediti kvalitet smještaja i turističke ponude u neposrednoj okolini aerodroma Sarajevo.

Procijenjena vrijednost investicije je 27,5 miliona KM. Predviđeno je da hotel ima 138 soba, konferencijsku salu i više od 100 parking mjesta, kako u garaži, tako i na vanjskom parkingu.

Nakon što je kompanija kupila zemljište napravljena je izmjena regulacionog plana kako bi se projekat mogao realizirati. Do sada je dobijena urbanistička kao i komunalna saglasnost.

Iz kompanije su kazali da je u toku izrada detaljnog projekta, a očekuje se da će za tri mjeseca biti izdata građevinska dozvola sa svim plaćenim taksama.

Studiju izvodljivosti su izradili i odobril hotelski lanci Hilton, Marriott i Accor, koji i odgovaraju lokaciji kao što je ova.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije