streljana

Investicije / PROJEKTI

Sportsku streljanu u Tesliću čekaju ljepši dani, objavljena aukcija za izvođenje radova

Procijenjena vrijednost nabavke (bez PDV-a): 105.000,00 KM.

23.06.2022. 11:51 / Izvor: Akta.ba

Vazdušna streljana teslićkog Streljačkog kluba (SK) "Geofon", u čiju su izgradnju lokalne vlasti i Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS uložili 150.000 KM 2013. godine, bila je izložena propadanju, a sada bi mogla dočekati svoje ljepše dane. 

Naime, kako saznaje portal Akta.ba, Opština Teslić je objavila aukciju za izvođenje radova na završetku objekta.

Procijenjena vrijednost nabavke (bez PDV-a): 105.000,00 KM.

"Odabrani ponuđač je dužan da radove izvodi pravovremeno, stručno, kvalitetno i u skladu sa zakonima koji regulišu oblast gradnje i niskogranje", navedeno je u tenderskoj dokumentaciji. 

Rok za izvođenje predmetnih radova je 60 dana, a ukoliko Izvođač radova, iz bilo kojih razloga, bude kasnio sa završetkom predmetnih radova, odbiti će mu se vrijednost ugovora za 2‰ za svaki dan kašnjenja a maksimalno do 5% vrijednosti ugovora.

Podsjetimo, streljački klub "Geofon" najbolji je sportski kolektiv na području teslićke opštine, a jedan je od najboljih u BiH, kao i u regionu. Najveći broj reprezentativaca BiH u streljaštvu potiče upravo iz ovog kluba. 

 

PODIJELI:

TAGOVI:

#streljana

#Teslić

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije