Radovi u ski centru Bjelašnica provode se u dvije faze, evo kako će izgledati budući objekti

28.09.2022. 08:20 / Izvor: Akta.ba
bjelašnica
OTVORI GALERIJU

KJP ZOI’84 OCS u sezoni 2022/23 završava prvu fazu izgradnje polaznih i dolaznih stanica na Bjelašnici.

KJP ZOI’84 OCS u sezoni 2022/23 završava prvu fazu izgradnje polaznih i dolaznih stanica na Bjelašnici.

Kako kažu iz ovog preduzeća izgradnja planiranih objekata će značajno doprinijeti unapređenju usluge ski centra za zimsku, ali i ljetnu turističku ponudu.

Izgradnja se vrši u dvije faze. U I Fazi planirano je da do početka sezone biude završena izgradnja automatske garaže za šestosjednu zičaru na etaži -1 grade se moderni javni toaleti na površini od 200m2. II Faza izgradnje je polazna stanica.

Za sezonu 23/24 gradit će se objekat polazne stanice, koji će uključivati: mjesta za prodaju karata, info centar, ski rental, prostorije za ostavljanje skija i opreme, ugostiteljski objekat i izlaznu stanicu.

"Na lokaciji izlazne stanice česti su jaki udari vjetra koji dovode do zastoja u radu zičare. Izgradnjom objekta zatvorene stanice omogućit ćemo kontinuiran rad zičare i pružiti bolju uslugu za naše korisnike. Ovaj projekat će omogućiti dodatni ugostiteljski sadržaj sa jednim od najljepših vidikovaca na Bjelašnici", kazali su iz ZOI’84.

Podsjećamo, nedavno je direktor KJP ZOI'84 OCS d.o.o Sarajevo Jasmin Mehić  donio Odluku o poništenju postupka nabavke "uređenje postojećih skijaških staza" Lot 1: Izgradnja infrastrukture na ski stazama.

Kako smo ranije pisali, razlog poništenja je taj da nijedna ponuda nije pristigla u postupku ove nabavke.

"Kako nijedna ponuda za "uređenje postojećih skijaških staza" Lot 1: Izgradnja infrastrukture na ski stazama nije pristigla, donosi se Odluka o poništenju postupka nabavke i daje saglasnost Komisiji da ponovi postupak javne nabavke za "uređenje postojećih skijaških staza" Lot 1: Izgradnja infrastrukture na ski stazama , a shodno Odluci o pokretanju postupka javne nabavke, broj: 2729/22 od 12.07.2022.godine., po pravosnažnosti iste", navedeno je u Odluci. 

I.R.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije