Investicije / PROJEKTI

Pogledajte kako će izgledati nova poslovna zgrada Elektroprivrede RS u Trebinju (VIDEO)

28.09.2022. 08:56 / Izvor: Akta.ba
trebinje

Elektroprivreda Republike Srpske (ERS) i Grad Trebinje izgradiće novu poslovnu zgradu u samom centru Trebinja, u Nemanjinoj ulici, potvrdio je za TrebinjeLive.info generalni direktor ERS-a Luka Petrović.

Elektroprivreda Republike Srpske (ERS) i Grad Trebinje izgradiće novu poslovnu zgradu u samom centru Trebinja, u Nemanjinoj ulici, potvrdio je za TrebinjeLive.info generalni direktor ERS-a Luka Petrović.

Petrović je rekao da će se novi poslovni objekat izgraditi na zemljištu koje je u vlasništvu Grada Trebinja, a na kome se sada nalazi ruinirana zgrada iz vremena Austrogarske monarhije, na kojoj nisu mogući značajniji građevinski zahvati.

"Staru zgradu, koje je u veoma lošem stanju, zamijeniće objekat koji treba da zadovolji sve potrebe ERS-a i Grada Trebinja. ERS će tu smjestiti dio svojih službi, a Grad će u tom objektu smjestiti dijelove svojih organizacionih jedinica koje se sada nalaze u čak četiri objekta", naveo je Petrović.

S obzirom da je Grad obezbijedio lokaciju, ERS je za izgradnju ovog objekta obezbijedila oko 9,2 mil KM.

"Radovi treba da počnu tokom oktobra. Novi objekat objediniće gradske usluge koje su do sada bile smještene u dva objekta kod zelene pijace i u ovom objektu u Nemanjinoj ulici, a u isto vrijeme i ERS će svoje određene službe smjestiti u ovu zgradu. Radnici će imati adekvatne uslove za rad, a građanima će se omogućiti kvalitetnija usluga", naveo je Petrović.

Prema usaglašenom sporazumu, Gradu Trebinju pripašće isti broj kvadrata koliko posjeduje sadašnji objekat, a to je oko 1.200 m2, dok će ostatak pripasti ERS-u, što je oko 2.500 metara kvadratnih.

ERS je iz dobiti za prošlu godinu obezbijedio i 2,5 mil KM za izgradnju sportskog kompleksa u Trebinju, a novac će u narednih nekoliko dana biti doznačen na račun Grada Trebinja. Ovo je još jedna u nizu investicija koju elektroenergetski sektor realizuje na području Trebinja. Ne treba zaboraviti da je HET sa oko 13 mil KM finansirao izgradnju zatvorenog bazena te uređenje Male potočine i izgradnju novog rezervoara Oko.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije