Javno dobro

Data saglasnost za korištenje zemljišnih čestica za izgradnju dionice Ozimice-Poprikuše

21.06.2024. 07:41 / Izvor: Akta.ba
FBiH

Data saglasnost za korištenje zemljišnih čestica javnog dobra za potrebe izgradnje dionice Ozimice-Poprikuše.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija donijela je Odluku o davanju saglasnosti za korištenje zemljišnih čestica javnog dobra za potrebe izgradnje autoceste na trasi Koridora 5c, dionica Ozimica-Poprikuše.

Status zemljišnih čestica za koje je data saglasnost ostaje nepromijenjen, odnosno ostaju upisane u zemljišno-knjižnu evidenciju kao javno dobro.

Odlukom je data saglasnost Javnom preduzeću Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar za ulazak u posjed i izvođenje zahvata na ovim nekretninama, a radi izgradnje dionice Ozimica - Poprikuše.

Davanjem na korištenje zemljišnih čestica javnog dobra uređuju se stvarno-pravni odnosi između Federacije BiH i JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar.

Obrazloženo je da se radi o parcelama koje u naravi predstavljaju javno dobro, te kao takve ne mogu biti predmetom eksproprijacije.

Kako bi se omogućio nesmetan ulazak u posjed i početak radova na izgradnji autoceste na Koridoru 5c, dionica Ozimica - Poprikuše, bilo je potrebno da Vlada FBiH donese ovu odluku.

Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenim novinama FBiH, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije