SARAJEVO

Uskoro počinju radovi na saobraćajnicama u Starom Gradu u iznosu od 15,5 miliona KM

24.06.2024. 11:53 / Izvor: Akta.ba
STARI GRAD

Načelnik Čengić je također neveo da je potpisan i i trogodišnji Okvirni sporazum za ljetno održavanje ulica.

Načelnik Općine Stari Grad Irfan Čengić najavio je početak novih radova na saobraćajnoj infrastrukturi u Starom Gradu u vrijednosti od oko 15,5 miliona KM, te naglasio da se realizuju uz veliku podršku ministra saobraćaja Kantona Sarajevo Adnana Štete, saopćeno je iz Odsjek za odnose s javnošću, protokolarne poslove i međunarodnu saradnju Općine Stari Grad.

"Ove sezone već su završeni radovi na pet ulica na području općine: Za beglukom-Plato Širokača, Niže banje, Dženetića čikma, Tale Ličanina i dio magistralne ceste M5 (Put Mladih Muslimana), a potpisan je ugovor sa izvođačima radova za 6 LOT-ova koje zajednički realizuju Općina Stari Grad i Direkcija za ceste Kantona Sarajevo. Radi se o sanacijama ulica Bistrik basamaci, Pod Hridom, Paje sokak, Grlica, Hadžijska ravan i Nevjestina", istakao je načelnik Čengić.

Ministar Šteta nedavno je najavio početak radova na glavnoj saobraćajnici uz tramvajske šine, čime je obuhvaćena i obnova centralnog dijela saobraćajnice i trotoara i na području Starog Grada. Projekat koji će uljepšati naš grad i poboljšati saobraćajnu infrastrukturu se realizuje putem Ministarstva saobraćaja, tj. putem Direkcije za ceste Kantona Sarajevo.

U toku je i izbor izvođača radova za ulicu Bistrik od Trga Austrije do Tranzita. Radi se sanacionim radovima na saobraćajnici i pješačkim stazama na dionici od Ambasade Japana u BiH do spoja sa saobraćajnicom Put Mladih muslimana, koja se spaja na nedavno saniranu magistralnu cestu M5.

Također, Općina Stari Grad provela je proceduru nabavke i uskoro slijedi potpis Okvirnog Sporazuma za radove na cesti za Barice-Čavljak, koja će se izvoditi fazno, a ista će biti obnovljena i proširena.

Načelnik Čengić je također neveo da je potpisan i i trogodišnji Okvirni sporazum za ljetno održavanje ulica. Tako da će i ove godine biti sanirano na desetine ulica u skladu sa godišnjim planom, navodi se u saopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije