Vojni kompleks 'Kozlovac' postaje vlasništo BiH

Investicije / NEKRETNINE

Vojni kompleks "Kozlovac" postaje vlasništo BiH

Riječ je o katastarskim česticama kojima se upotpunjuje obuhvat vojne lokacije Kozlovac Tuzla.

06.06.2018. 13:20 / Izvor: Akta.ba

Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović su 5. juna 2018. potpisali i notarski ovjerili Ugovor o prijenosu posjeda i prava vlasništva bez naknade na nekretninama u vlasništvu Grada Tuzla, koje se nalaze u obuhvatu područja perspektivne vojne imovine “Kozlovac” Tuzla na Bosnu i Hercegovinu - Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine.

Riječ je o katastarskim česticama kojima se upotpunjuje obuhvat vojne lokacije Kozlovac Tuzla, koja je odlukom Predsjedništva BiH utvrđena perspektivnom za upotrebu od strane Oružanih snaga BiH i za koju je, u prethodno provedenom postupku, registriran obuhvat koji je bio evidentiran kao imovina bivšeg Saveznog sekretarijata za narodnu odbranu SFRJ.

Pored registracije imovine na Bosnu i Hercegovinu perspektivnih vojnih lokacija koje su bile registrirane na bivši Savezni sekretarijat za narodnu odbranu SFRJ, registracija vlasništva države BiH nad perspektivnom vojnom imovinom koja je prethodno bila u vlasništvu lokalne zajednice, također je dio procesa kojim se suštinski ispunjava uslov koji je Vijeće Sjevernoatlantskog saveza na nivou ministara vanjskih poslova stavilo pred Bosnu i Hercegovinu za aktiviranje NATO Akcijskog plana za članstvo (MAP).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije