Zanemareni dragulj Hercegovine uskoro turistička oaza

10.07.2018. 15:46 / Izvor: Glas Srpske
Zanemareni dragulj Hercegovine uskoro turistička oaza

Nekadašnji dio obale Bilećkog jezera u zaseoku Čepelici, zarastao u korov, draču, kupinu i šiblje, ovih dana je veliko gradilište.

Nekadašnji dio obale Bilećkog jezera u zaseoku Čepelici, zarastao u korov, draču, kupinu i šiblje, ovih dana je veliko gradilište, a planirano je da vrijednim radom ta lokalna zajednica dobije uređenu plažu na kojoj će osvježenje naći brojni Bilećani, ali i Trebinjci, Gačani, turisti i putnici namjernici.

"Riječ je o prvom koraku koji pravimo s ciljem da ovaj dio Bilećkog jezera u potpunosti urbanizujemo, da ga usmjerimo ka najljepšoj mogućoj namjeni i stvorimo biser Bilećkog jezera", kaže Miodrag Hrnjez, koji koordinira svim aktivnostima i sa radnicima užurbano uređuje taj prostor.

Veliku pomoć, kaže Hrnjez, pružile su im Hidroelektrane na Trebišnjici, kao i Termoelektrana Gacko.

"Napravili smo i već u vodu porinuli veliki ponton, a uskoro očekujemo i drugi. To su, u stvari, plaže na jezeru. Obalu uređujemo i uljepšavamo svaki dan", kaže Hrnjez.

Planirano je da nova bilećka plaža svojevrsnu "premijeru" doživi polovinom mjeseca, kada opština i Zavičajni klub Osvit organizuju prvi bilećki plivački maraton.

Takmičenje je, prema riječima Bilećana, više od plivanja, trka koja ima dimenziju više.

Prema Hrnjezovim riječima, plivački maraton će se odvijati na kružnoj stazi dužine pet kilometara. Najuspješniji takmičar dobiće unikatni pehar, diplomu, medalju i novčanu nagradu od 500 evra, drugoplasirani 300, a trećeplasiranom će pripasti nagrada od 200 evra.

Najavljeno je da će biti održane plivačke trke za sve uzrasne kategorije, turnir u odbojci na plaži, vaterpolo utakmica, trka na dušecima i niz drugih manifestacija, kao što su kotlićijada i predstavljanje gastro ponude cijele Hercegovine.

Promoteri trke su glumac Vuk Kostić i Ginisov rekorder u plivanju Vojislav Mijić, maratonac iz Šapca.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije