Objavljen tender: Kreće izrada Urbanističkog projekta Proskok

Investicije / URBANIZAM

Objavljen tender: Kreće izrada Urbanističkog projekta Proskok

Na prostoru općine Trnovo planirana je izgradnja Memorijalnog centra Proskok.

01.08.2018. 12:44 Izvor: / Akta.ba

Na prostoru općine Trnovo planirana je izgradnja Memorijalnog centra Proskok. Tender za nabavku usluga izrade urbanističkog projekta Proskok već je objavljen, nakon što je Općinsko vijeće Trnova donijelo Odluku o njegovoj izradi.

Tender je otvoren do 23.8.2018. godine.

Odluka o pristupanju izradi plana je objavljena i u Službenim novinama Kantona Sarajevo u aprilu ove godine.

U okviru plana predviđaju se turistički i sportsko-rekreativni sadržaji primjereni datim uslovima i ambijentu, a koji bi ovom prostoru dali posebnu dimenziju.

Neki od sadržaja koji bi trebali biti sastavni dio UP Proskok su spomen muzeja-spomen soba, spomen obilježje, manji prostora za sastanke, edukaciju, susrete i sl., manji ugostiteljski punkt sa otvorenim i zatvorenim prostorom za posjetioce, smještajnim objektom sa sobama za spavanje, kuhinjom i kancelarijom, objektom logistike za smještaj ogreva, sredstava za održavanje centra, rezerve hrane, mjesta za odmor, saletla, klupa, korpa...

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije