Firma Bosman će okončati radove na asfaltiranju dijela Ulice Panjina kula
OTVORI GALERIJU

Investicije / URBANIZAM

Firma Bosman će okončati radove na asfaltiranju dijela Ulice Panjina kula

Projekat finansira Općina Centar u iznosu od gotovo 187.000 KM.

16.08.2018. 08:20 Izvor: / Akta.ba

Tokom današnjeg dana radnici građevinske firme „Bosman“ će okončati radove na asfaltiranju dijela Ulice Panjina kula (Mjesna zajednica „Hrastovi-Mrkovići“).

Projekat finansira Općina Centar u iznosu od gotovo 187.000 KM.

Prema elaboratu rekonstrukcije dijela Ulice Panjina kula, kojeg je uradila firma „Saraj inženjering“ d.o.o. Sarajevo, tokom sanacije saobraćajnice uklonjeni su ivičnjaci i stari oštećeni asfalt, nakon čega je postavljen tampon, kao i 680 metara novih betonskih ivičnjaka. Za adekvatno rješenje odvoda površinskih voda, koje su jedan od glavnih uzroka oštećenja konstrukcije saobraćajnice, ugrađeni su novi ulični slivnik i poprečna linijska rešetka, te je urađena nivelacija postojećih šahtova i šibera za vodu.

Na kraju radova, na ovom dijelu Ulice Panjina kula u dužini od 820 metara, postavljeno je 3.790 m2 novog asfalta. Za nadzor ovog projekta je bila zadužena firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.

Pomenuti radovi se izvode na osnovu ugovora o izvođenju radova na rekonstrukciji dijela Ulice Panjina kula kojeg su potpisali načelnik Nedžad Ajnadžić i direktor firme „Bosman“ Sunija Jahić.

Na ovom dijelu saobraćajnice Panjina kula koja vodi do Ulice Fadila Jahića Španca, koja administrativno pripada Mjesnoj zajednici „Pionirska dolina“, u proteklom periodu su okončani radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže.

Za ovaj projekat je Općina Centar iz svog budžeta izdvojila 400.000 KM, dok je Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo, na osnovu naplate vodnih naknada, izdvojilo 250.000 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije