Povezivanje poslovnih zona Glinište i Ciglana novom saobraćajnicom

Investicije / URBANIZAM

Povezivanje poslovnih zona Glinište i Ciglana novom saobraćajnicom

Ukupna ulaganja u poslovnoj zoni Glinište u ovoj godini će iznositi cca 900.000,00 KM.

17.08.2018. 08:52 Izvor: / Akta.ba

Jučer je Općinski načelnik u prostorijama Općine Tešanj potpisao ugovor o izgradnji sobraćajnice Ciglana-Glinište i mosta na rijeci Radušici sa direktorom firme Inžinjering 1 d.o.o. Jelah.

Navedenim radovima poslovne zone "Ciglana" i "Glinište" bit će povezane saobraćajnicom i novim mostom na Radušici, čime će se stvoriti uslovi za nastavak uređenja, proširenja poslovnih zona i novim investicijama.

Vrijednost radova je 198.666,00 KM, a sredstva su obezbijeđena od Vijeća ministara BiH i Općine Tešanj. Planirani radovi će biti započeti ubrzo i usklađeni sa drugim planiranim i ugovorenim radovima u poslovnoj zoni Glinište.

Naime, ranije su ugovoreni radovi na izgradnji kanalizacionog kolektora kroz poslovnu zonu Glinište vrijednosti cca 420.000,00 KM, kao i asfaltiranje glavne saobraćajnice vrijednosti cca 250.000,00 KM

Ukupna ulaganja u poslovnoj zoni Glinište u ovoj godini će iznositi cca 900.000,00 KM. Završetak svih ovih radova očekuje se u naredna dva mjeseca.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije