Investicije / NEKRETNINE

Na prodaju atraktivna parcela u Ramićima

Grad Banja Luka uskoro će ponuditi na prodaju još jednu parcelu u Poslovnoj zoni Ramići, namijenjenu razvoju grinfild investicija.

02.09.2018. 18:39 / Izvor: atvbl.com

Grad Banja Luka uskoro će ponuditi na prodaju još jednu parcelu u Poslovnoj zoni Ramići, namijenjenu razvoju grinfild investicija.

Prema podacima Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje, u pitanju je atraktivna građevinska parcela od 10.109 kvadratnih metara koja će se uskoro naći na licitaciji.

"Početna vrijednost te parcele iznosi 456.106,53 KM, a već na narednoj sjednici Skupštine grada razmatraće se odluka da se ta parcela ponu na prodaju putem licitacije. Svi zainteresovani investitori mogu dodatne informacije dobiti u Centru za investitore", rekao je Radenko Laketić, načelnik resornog odjeljenja.

U poslovnoj zoni "Ramići" trenutno se nalazi 14 investitora koji su u različitim fazama kako izgradnje svojih privrednih objekata, tako i otpočinjanje proizvodnih procesa.

U međuvremenu, u pripremi je i nova poslovna zona "Jelšingrad", koja bi trebala biti spremna za ulazak investitora u drugoj polovini 2019. godine. Trenutno, na ovom području je u toku promjena regulacionog plana, što je osnovni preduslov za uređenje i infrastrukturno opremanje ove lokacije.

U ovogodišnjem gradskom budžetu planirano je da se 820 hiljada KM utroši za razvoj za novih poslovnih zona. Od toga, planirano je da se u poslovnu zonu "Ramići" uloži oko 520 hiljada KM, dok će preostalih 180 hiljada KM biti uloženo za novu poslovnu zonu "Jelšingrad".

Grad Banja Luka je u posljednje tri godine uložio tri miliona KM za razvoj poslovnih zona, uključujući i donatorska sredstva od oko 531 hiljadu KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije