Počinju radovi na rekonstrukciji sportske dvorane u Istočnom Novom Sarajevu

26.09.2018. 08:38 / Izvor: Akta.ba
Počinju radovi na rekonstrukciji sportske dvorane u Istočnom Novom Sarajevu

Projektom su predviđeni radovi na ojačavanju konstrukcije sportske dvorane u Istočnom Novom Sarajevu.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković, predstavnici opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, direktori srednjih škola "Istočna Ilidža“ i „28. juni“, te rukovodilac GOPA – Projekta zapošljavanja mladih Ranko Markuš potpisali su jučer Memeorandum o saradnji, koji podrazumijeva obezbjeđivanje sredstava za rekonstrukciju sportske dvorane u Istočnom Novom Sarajevu.

Projektom su predviđeni radovi na ojačavanju konstrukcije sportske dvorane u Istočnom Novom Sarajevu i stvaranje preduslova za dobijanje upotrebne dozvole.

Grad Istočno Sarajevo, opštine Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža obavezali su se da će za ove namjene izdvojiti po 5.000 KM, dok će dvije srednje škole obezbijediti po 6.000 KM za realizaciju ovog projekta.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković izrazio je zadovoljstvo što je, kako je rekao, pronađen put i način za stavljanje ove dvorane u funkciju, te rješavanje problema i brojnih nedoumica u ovom slučaju.

"Predstavnici Grada Istočno Sarajevo i opština pronašli su opet zajednički jezik, ovaj put uz pomoć nevladinog sektora, i pokazujemo da smo svi na istom zadatku. Drago nam je što smo, konačno, pronašli način da se počne sa rješavanjem ovog problema", rekao je Vuković.

Vuković je naglasio da problem sportske dvorane u Istočnom Novom Sarajevu u narednim godinama mora biti riješen trajno, te da se ne smije odustati od namjere da se izgradi čvrsti objekat.

"Ovo je dobro, ali privremeno ili neko srednje rješenje. Nastojaćemo da u narednom periodu zajedničkim snagama pomognemo gradnju trajnog objekta i trajnog rješavanja ovog problema, na dobrobit naših učenika, ali i građana koji žive u Istočnom Novom Sarajevu i Istočnoj Ilidži", rekao je Vuković.

Nedostatak fiskulturne sale u srednjim školama „Istočna Ilidža“ i „28. juni“ predstavlja dugogodišnji problem. Učenici koji pohađaju te škole, časove fizičkog vaspitanja ranije su izvodili u sportskoj dvorani (tzv. balon sali) , koja već neko vrijeme nije u funkciji.  Udruženje Srba iz Australije doniralo je još 2015. godine sredstva za rekonstrukciju balon sale, međutim,  pojavili su se administrativni problemi i sala do današnjeg dana nije osposobljena.

Na današnjem sastanku u Gradskoj upravi Istočno Sarajevo bilo je riječi i o još jednom velikom problemu koji godinama opterećuje srednje škole „Istočna Ilidža“ i „28. juni“, a to je izuzetno visoka cijena zagrijavanja prostora.

Ove dvije škole za grijanje godišnje izdvajaju oko 130.000 KM, što predstavlja više od 60 odsto sredstava koje Grad Istočno Sarajevo izdvoji za materijalne troškove ovih škola.

Konstatovano je da bi rješavanje ovog problema, u saradnji sa opštinom Istočno Novo Sarajevo i JP „Toplane“ Istočno Novo Sarajevo, trebalo da bude prioritet u narednom periodu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije