Projektni biro Arhitekt priprema projekt obnove Zavoda Drin

13.11.2019. 08:46 / Izvor: Akta.ba
Projektni biro Arhitekt priprema projekt obnove Zavoda Drin

Rekonstrukcija/izgradnja i opremanje objekata Odjela B - Urlenike Zavoda Drin Fojnica jedan je od prioritenih projekata koji menadžment Zavoda namjerava početi u narednom periodu.

Rekonstrukcija/izgradnja i opremanje objekata Odjela B - Urlenike Zavoda Drin Fojnica jedan je od prioritenih projekata koji menadžment Zavoda namjerava početi u narednom periodu.

Tim povodom je u Zavodu održan radni sastanak sa arhitektima iz projektnog biroa Arhitekt d.o.o., koji će raditi na izradi projekta Odjel B, nakon čega su, zajedno sa direktrom Zavoda Drin, Ramić Adisom, otišli u obilazak lokacije gdje nalaze postojeći objekti na čijoj će se obnovi raditi.

Razvijanje ovog projekta podrazumijeva velike i brojne korake, saradnja sa stručnim osobama koje bi pripremile i pratile obnovu Odjela B, obezbjeđivanje i pronalaženje materijalno - finansijskih sredstava, što kroz namjenska sredstva, tako i podrška kroz donacije.

"Nadamo se da će se kroz javne pozive u oblasti koja se odnosi na problematiku kojom se Zavod bavi, apliciranje na njih, te animiranje privrednih subjekata za podršku u izgradnji i opremanju objekata Urlenike, uspjeti obezbjediti materijalna sredstva, neophodna za realizaciju ovog projekta, kako bi se pružili  kvalitetniji uslovi života za korisnike koji su smješteni na ovom Odjelu", navode iz Zavoda.

Uprkos svim teškoćama na koje se nailazi, obavezni smo, a i želja nam je, kada je u pitanju smještaj u Zavodu Drin, pratiti savremene evropske tokove, ističu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije