Investicije / PROJEKTI

Propadaju projekti: Besparica koči obnovu rektorata u Istočnom Sarajevu

04.06.2014. 15:56 / Izvor: EuroBlic

Zgrada u kojoj je trebalo da bude smješten rektorat, umjesto da bude krovno sjedište akademske zajednice ovog dijela RS. u zadnje vrijeme privlači poglede prolaznika zbog topole koja je izrasla na krovu.

Rok od tri godine, koji je opština odredila da se objekat stavi u funkciju, ističe za nepunih mjesec dana, ali od rekonstrukcije nema ništa. Iz tog razloga bi se kompletna zgrada mogla ponovo vratiti u vlasništvo opštine. Ovo je za „EuroBlic" potvrdio načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić, koji je podsjetio da je lokalna zajednica dodjelila četiri objekta Univerzitetu, u cilju jačanja njegove infrastrukture.

"Krajem juna ističe rok u kojem je trebalo da se stavi u funkciju zgrada koja je bila namjenjena kao sjedište rektorata i kao načelnik predložiću Skupštini opštine da obavim razgovor sa predstavnicima Univerziteta. U zavisnosti od tih razgovora odlučićemo šta da radimo i kojim pravcem da krenemo dalje. Imajući u vidu da nam se predstavnici Univerziteta nisu obratili i da objekat propada, smatram da treba da ga vratimo", ističe Ćosić.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevo Mitar Novaković kaže da objekte koji su dobili, pa tako i zgradu namenjenu za rektorat, imaju u planu da stave u funkciju, ali kada za to budu obezbedena sredstva.

"Računali smo da ćemo osigurati, preko resornog ministarstva, drugu fazu austrijskog kredita i početi sa izgradnjom domova i drugih sadržaja koje smo planirali. Međutim, ministar prosvjete i kulture Goran Mutabdžija nije želio da potpiše taj kredit i to je osnovni razlog što je rekonstrukcija objekata na čekanju",  tvrdi Novaković.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije